Анастасия Кирилова разкри какво време ни очаква до края на месеца

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:09 / 13.07.2017
1002
В ранните сутрешни часове вече е преваляло в някои райони на страната. По-късно има вероятност за градушки. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Анастасия Кирилова от НИМХ към БАН. "В петък ще има по-малко валежи, но в събота, особено в Западна България ще има превалявания, гръмотевични бури и градушки. Днес и в Южна и Северна България има опасност от градушки", заяви Кирилова.  

"След захлаждането в края на тази седмица и началото на следващата от вторник предстои затопляне. През третото десетдневие очакваме температурите да са около и над обичайните. Ще има дни, в които градусите пак ще са над 40, но не мога да се ангажирам кога точно ще са те. В края на месеца ни очаква обаче пак обстановка с понижение на температурите", каза тя. 

"През последните дни в най-южните райони на Европа температурите са много високи. Това е заради топлия въздух, идващ от Северна Африка. Днес ще бъдат отчетени много високи температури в цяла Европа. Испанците днес не могат да очакват 50 градуса, но живакът сигурно ще стигне до 45 градуса", прогнозира тя. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).