Ангел Джамбазки ядоса Скопие заради изказване, че "Македония е българска"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 30.03.2021
1472
Външното министерство в Скопие е изпратило протестна нота до българското министерство на външните работи във връзка с предизборно видео на евродепутата и заместник-председател на ВМРО - Българско национално движение Ангел Джамбазки, пише "Независен весник", цитиран от БТА.

“Уважаеми, казвам уважаеми от възпитание, временни управленци на нашата, на моята Македония - не можете да живеете в XXI век, без да сте признали XX век. Колкото повече лъжете, толкова повече истината ще лъсва. Колкото по-настървено изобретявате новата си фалшива история, толкова по-шумно ще се сгромолясат, ще пропадат фалшивите основи, на които сте построили жалкото си настояще. Колкото по-истерично мразите София, толкова по-български остава Охрид. Колкото по-силно крещите Вашите лъжи, толкова по-бърз и по-ужасен ще бъде Вашият край. Македония е българска, а България е над всичко. Заев, Почитувани! Колкото и да се въртиш България, Албания все ще ти е отзад“, посочва Джамбазки в предизборен клип.

В нотата е отбелязано, че Скопие ще уведоми институциите в Европейския съюз, и се подчертава, че подобни изявления не допринасят за усилията за задълбочаване на приятелството, добросъседството и сътрудничеството между двете страни.

"Реторика, в която се изразяват териториални претенции към съседите, не приляга на страни съюзнички в НАТО и на страна, членка на ЕС", се казва в реакцията на външното министерство.

Вестникът посочва, че въпреки реакциите на Европейския парламент за "провокациите на България към Македония" това видео е доказателство, че тези провокации не спират.

Виж коментарите (0)

Още по темата (856):
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
14.11.2023 Проф. Трендафил Митев: Мотивирани документи ще бъдат изпратени до Брюксел и САЩ по случая с Любчо Георгиевски
13.11.2023 Вицепрезидентът: Езикът на омразата на Северна Македония към България е европейски въпрос
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).