Ангелкова: 1 млн. туристи са посетили Варна от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:55 / 10.11.2016
1178
Летният туристически сезон бе рекорден до момента с броя на чуждестранните туристи, които са посетили нашата страна - каза в сутрешния блок "Утро в нашия град" на телевизия "Черно море" министърът на туризма Николина Ангелкова

За периода от април до септември имаме над 6 млн. посещения, от юни до септември - над 5 млн., което се случва за първи път от 20 години. Варна стои изключително добре на фона на тази статистика с ръст от 22 % от периода януари - август - около 1 млн. туристи. Само за лятото чуждите туристи са ок. 800 000. Този ръст е сериозно число и изисква още повече усилия и отговорност, за да може той да бъде устойчив и през следващата. От май месец сме стартирали разговори с големите туроператори, с които сме работили досега, с асоциациите на туроператорите в целевите ни пазари. 

Насочихме внимание в онлайн рекламата и дигиталния маркетинг, за да може отсега да заложим параметрите, които ни интересуват за следващото лято. Това е много важно в сектор какъвто е туризма - динамичен, със сезонен характер, променящ се бързо. Министерството на туризма съществува едва от две години като отделно ведомство. Именно заради поетия ангажимент на това правителство на премиера Бойко Борисов, ние ще успеем да превърнем страната ни в целодневна туристическа дестинация.

Фокусирахме се върху културно-историческия туризъм и балнео и спа туризма като сегменти, които много допринасят в удължаването на сезона. Като това не означава, че изключваме основните направления на родния туризъм - морския, планинския. Напротив - всички останали направления - балнео, спа-голф-туризма, културния, гурме, винения, еко-туризма са допълнителна част от основните продукти. Днешните туристи търсят не само просто почивка на море или планина, а усещане, запознаване с културата и традициите на региона. Министерството създаде 8 културно-исторически дестинации. Две преминават през територията на Варна - столиците и градовете на българските царе и патриарси и морските крепости на България. Тук, на територията на вашия град има изключително много минерални извори. Само на територията на курорта "Св. Константин и Елена" са 7. Тепърва ще се ползват и други. Римските терми са в пешеходния ринг на Варна. Данните от април, май и юни месец показват голям ръст. За април - 20, май - 20%. Юни - 28%. Макар и с малки стъпки, ние сме на прав път. Целта ни е да бъдем целогодишна туристическа дестинация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).