Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангелкова: Варна е много важен елемент от имиджа на летния и морския туризъм на България
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 27.10.2017Коментари (0)1927
©
2017-а се очертава като много успешна година за българския туризъм. За периода януари-септември 2017 г. общият брой посещения на чуждестранни туристи в България е близо 7,5 млн., което е ръст от 7,7% спрямо първите девет месеца на рекордната 2016 г. 

Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на церемонията за връчване на наградите "Кмет на годината", която се провежда за пета поредна година. Министърът поясни, че това са данни, изчислявани по дефинициите на Световната организация по туризъм и Евростат и в тях не се включват транзитно преминаващите лица.
По време на церемонията министърът на туризма връчи награди на Созопол, Самоков и Варна за постиженията им като малка, средна и голяма община в категория "Туризъм, култура, фестивали и традиции". 
 
Варна е много важен елемент от имиджа на летния и морския туризъм на България. Това каза министър Ангелкова при връчването на наградата за голяма община на Варна. По информация на НСИ за периода от юни до август 2017 г. приходите от нощувки в категоризираните места за настаняване с поне десет легла в "Златни пясъци" са над 175 млн. лв., което е повече от 11% ръст спрямо 2016 г. За трите месеца на това лято курортът "Св. Константин и Елена" отчита близо 7% повече пренощували лица - общо българи и чужденци.

Самоков е сред най-посещаваните туристически райони през зимата, заяви министър Ангелкова при връчването на наградата за средна община и допълни, че Боровец е водещ туристически център в района. За последния зимен сезон 2016/17 г. курортът отчита 17% ръст на пренощувалите лица и 44% повече приходи от нощувки в категоризираните места за настаняване с поне 10 легла.

Министърът на туризма заяви още, че Созопол е сред най-предпочитаните морски дестинации в България. Общината предлага много възможности за развитие на културно-историческия и фестивалния туризъм.
Наградите "Кмет на годината" дават възможност да се види какви положителни резултати бележат общините и да се даде стимул на останалите да реализират постижения. Това е изключително важно и за туризма, посочи Ангелкова и припомни, че Министерство на туризма също иска да насърчи всички общини да бъдат активни. Каним всички, допринесли за това България да бъде предпочитана туристическа дестинация да се включат с кандидатстване във вторите Годишни награди в туризма, призова министър Ангелкова и допълни, че в момента тече срокът за кандидатстване, а наградите ще бъдат връчени в началото на месец декември тази година.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: