Арестуваха 32-ма митничари, хванали ги да си разпределят парите от смяната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:46 / 03.05.2012
604
Операция "Митница" се провежда на ГКПП Капитан Андреево. Тя е насочена към пресичане на порочни практики за изнудване на пътникопотока, преминаващ през ГКПП "Капитан Андреево". Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура. При внезапна проверка на работните места на митничарите е установено, че се разпределят събраните средства от смяната, от главен митнически инспектор и митнически специалист. Предприети са процесуално-следствени действия срещу всички 32-ма души, които са били на смяна, за изясняване на тяхното участие.

Прокуратурата ще прецени за кои от 32-мата има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения. Работата по случая продължава. В момента се извършва преброяване на паричните средства, които са открити разпилени по масата и в помещението, където се е извършвало разпределението на парите. Открити са банкноти в различна валута - долари, евро, турски лири и левове.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Томислав Дончев: Ако имаме една трета от депутатите в парламента,...
Схемата за милиони от Острова до махалата в Сливен: Говори полица...
Предлагат част от студентските такси да се вдигнат през следващат...
Здравният министър: Състоянието на пострадалия служител на БДЖ е ...
Ето ги антимафиотите, разплели мащабната схема за източване на со...
Служебното правителство отпуска 1 млн. лева за допълнително обору...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).