Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Асен Василев: Ако се сложи таван на цените, стоките изчезват от рафтовете
Автор: Екип Varna24.bg 16:11 / 17.04.2022Коментари (3)891
©
Ако се сложи таван на цените, стоките изчезват от рафтовете. Така коментира вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев предложението на БСП да има таван на някои цени за бита. Министър Василев беше гост в предаването "Политически некоректно" по Българското национално радио. Нужни са комплексни мерки, ние също имаме предложения, всички са в Министерството на финансите и се остойностяват, оглежда се какъв би бил ефектът и доколко не нарушават европейски регулации, обясни той. Очаквам до две седмици да излезем с общ антикризисен пакет, каза още министър Василев. По думите му енергийните цени за гражданите са били овладени.

Ние сме единствената държава в Европейския съюз, която плаща цена на електроенергия за бита на цени от юли миналата година, добави той. По думите му почти четири млрд. лв. са върнати обратно към фирмите, което е най-големият компенсационен пакет. Източниците за електроенергия са предимно български и тяхната себестойност не се е вдигнала много, добави министър Василев. По думите му компенсациите за газа са доста по-малки, тъй като е вносен. Там, където очакваме голямо движение и хората ще усетят инфлационен натиск, са храните, посочи още министър Василев. Има и друг подход, каза още министър Василев и поясни, че е възможно да се дадат целеви средства за компенсиране на увеличението на цените. 

В отговор на въпрос, свързан с "две външни политики по отношение на Република Северна Македония" министър Василев коментира, че това е опит да се създаде изкуствено напрежение по несъществуваща тема. Няма как българското правителство да вземе решение без парламента, припомни той. "Борисов е дал съгласие Македония да започне преговори, след което се прибира и има проблем с патриотите и България, при дадено съгласие, отказва да изпълни решение на Европейския съвет. Затова в момента българската външна политика е в такава слаба позиция. Тъй като има след това последващи решения на парламента, няма как такава тема да бъде прокарана през задната врата, както е тръгнало да се случва", каза още министър Василев. 

Дали местните избори са първото изпитание, към което гледа партия "Продължаваме Промяната", министър Василев коментира, че те са това, за което се учредява партията и имат 14 месеца да изградят структурите си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.04.2022 г.
0
 
 
И къде ще отидат стоките бре пе*ерас смотан.
0
 
 
Ако имаше таван в ХАРВАРД щеше да изчезнеш и ти..... Ама нямаше и се укокори
Aнонимен
на 17.04.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: