Асен Василев: "Има такъв народ" имат доста агресивна програма за намаляване на разходите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:49 / 13.07.2021
1802
"Има такъв народ" имат по-агресивна програма за намаляване на разходите. Това заяви в интервю за БНТ служебният финансов министър Асен Василев

Вчера във видеообръщение лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи състава на бъдещо правителство и заяви, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и образователния Николай Денков, участие в кабинет с мандата на ИТН. В своя позиция тримата обявиха, че са отказали на Трифонов заради съществени различия във визиите за финансовата политика.

Господин Василев, в какво точно се изразяват съществените различия между и вашите колеги и "Има такъв народ", за да откажете поканата, която те са отправили към вас?

-"Моето мнение е, че трябва да се подхожда балансирано, както подхожда служебният кабинет, а те имат доста по-агресивна програма, що се отнася до намаляване на разходите. Това е основното", отговори Василев.

Кое друго министерство Ви предложиха и защо не се чувствахте комфортно при това предложение?

-"Аз се чувствам комфортно или в икономиката, или във финансите. От други неща не разбирам, така че няма как да бъде полезен", каза той.

Кое министерство Ви предложиха?

-"Задайте въпроса на тях", отговори министърът.

Какво мислите за част от приоритетите, обявени от Трифонов, за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти?

-"Нека да свърши служебното правителство. След това ще си позволя да коментирам като гражданин".

Казахте преди време в интервю, че сте склонен да продължите да работите това, което правите и сега, но при какви условия, каква конфигурация и с какъв мандат бихте го направили?

-"Мисля, че бях доста изчерпателен точно по БНТ - в конфигурация, в която имаме пълна свобода на екип. Имаме ясно разбиране какви са целите и задачите, които трябва да се постигнат в рамките на едно мое участие в едно правителство и имам пълна свобода на действие как да постигна тези цели и задачи. Свобода, каквато имам в момента", категоричен беше Василев.

Очевидно "Има такъв народ" не са гарантирали тази свобода?

-"Аз ако не съм в икономиката и финансите - какви цели и задачи да постигна?", попита той.

Коя друга партия би могла да ви гарантира свобода на действие - бихте ли приели пост при мандат на БСП или "Демократична България"?

-"Не мога да спекулирам. Аз Ви казах - аз в партийно правителство не бих участвал. Експертно правителство, което е сглобено ясни цели, задачи и хоризонт - това е различно нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме на базата на това, което е възможно в момента", отговори Асен Василев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).