Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Ако в сряда бъде внесен за разглеждане Изборния кодекс, ние категорично ще влезем в зала
Автор: Екип Varna24.bg 20:33 / 18.11.2022Коментари (0)571
© bTV
Въвеждането само на машинно гласуване е дело на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Това каза в ефира на bTV съпредседателят на "Демократична България“ Атанас Атанасов. "Нещо се случи – на 180 градуса се обърнаха и Борисов, и Нинова. Въпросът е защо искат хартията. Защо проведоха тази нощ на хартиените бюлетини? Всички са категорични за това, че трябва да бъде запазен само машинния вот, защото когато я няма хартията рязко намаляват недействителните гласове и изчезват подправените протоколи. Те затова се борят да се върнат отново в онова време, където да правят каквото си искат“.

Наистина на дневен ред сега е Изборният кодекс, ние настояваме вносителят на законопроекта госпожа Нинова да го оттегли, заяви Атанасов. "По тъмни доби пробута всички тези промени.“

Въпросът е защо искат хартията, защо проведоха тази "нощ на хартиените бюлетини". Това беше безобразие – 18-часово заседание, без обсъждане, гражданските организации бяха орязани, не им беше дадена думата. Всички те са категорични, че трябва да бъде запазен само машинният вот, защото когато я няма хартията, рязко намаляват недействителните гласове и ги няма фалшивите протоколи, заяви ген. Атанасов.

Машините са сертифицирани по всички правила, как да ги "пипаме"? Не знам за Мадуро, но доставчикът на машините е много сериозна фирма, добави той.

Ние настояваме г-жа Нинова да оттегли проекта за промени в Изборния кодекс, защото не беше проведено обществено обсъждане и беше проект по тъмни доби. Не виждаме какво да си говорим повече с нея, след като е категорична, че няма да направи крачка назад. Ако проектът бъде внесен в сряда, ще влезем и ще се борим за всеки един текст, ако не бъде внесен, също ще влезем в зала, посочи съпредседателят на ДБ.

Той коментира и вариантите за съставяне на правителство.

Не знам какво става с първия мандат, прави ли първата политическа сила усилия да състави правителство или ГЕРБ са се оплели като пиле в кълчища, защото не могат да получат подкрепа от тези, които искат, а не искат подкрепа от тези, от които могат да получат. Борисов излиза да ни хока от сутрин до вечер, а основната задача на първата политическа сила е да предложи правителство. Намеренията да се прави с третия мандат е да се прави правителство тип "Беров" – да се сглоби някакво експертно правителство, което да доведе нещата до местните избори, като през това време не се пипа номенклатурата на ГЕРБ. Всичко в момента се прави, за да не се развали монополът на ГЕРБ в местната власт. Ние няма да допуснем това, коментира ген. Атанас Атанасов.

По думите му е възможно да бъде съставено т.нар. евроатлантическо правителство с втория мандат на "Продължаваме промяната" и с подкрепа на ГЕРБ.

Нали са евроатлантически настроени – това е начинът. Ние съзнаваме риска, че Борисов може да дръпне спирачката във всеки един момент. За да бъде съставено такова правителство, трябва да има програма с конкретни цели, която да се изпълнява, каза още ген. Атанасов.

Ако в сряда се внесе за гледане Изборния кодекс, ние ще влезем в пленарна зала и ще се борим за всеки един текст, категоричен е Атанасов.



Още по темата: общо новини по темата: 113
15.03.2023 »
27.01.2023 »
24.01.2023 »
30.12.2022 »
23.12.2022 »
23.12.2022 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: