Атанасова: Отпадането на механизма на ЕК е огромен успех

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
14:04 / 15.09.2023
713
Отпадането на механизма на Европейската комисия е огромен успех. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод отпадналия мониторинг върху България от страна на Европейската комисия, предаде репортер на "Фокус“.

"Припомням, че последният доклад беше по време на нашето управлеие през 2019. Оттогава България е в различен механизъм по контрол и оценка. Аз го отдавам на заслугите на много правителства, на много легислатури на Народното събрание, на усилията на всички българи и обществото. Гордеем се с това, че отпада, надяваме се, че ще ни е от полза при приемането ни в Шенген“.

На въпрос дали очаква страната ни да бъде приета в Шенген през октомври, Атанасова бе категорична, че България изпълнила всички условия, а призивът на Фон дер Лайен за "незабавно приемане“ на България и Румъния е стъпка в правилната посока.

"Ние сме изпълнили абсолютно всички изисквания за влизане в Шенген. Това, че отпада мониторингът е още една причнина да влезем в Шенген. Това, че ЕК оценява напредъка на България и Румъния и в годишното си слово председателя на ЕК изрично подчерта готовността ни, ни прави оптимисти“, каза още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (531):
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
Още новини от Национални новини:
Ковчегът с тленните останки на Фердинанд пристигна у нас
Йотова: С позицията си за войната в Украйна Радев говори с гласа ...
Община Карлово настоявала за "спешна" среща с правителството и от...
Хванатият да пренася хероин за милион лева през "Капитан Андреево...
Главчев за влаковия инцидент в София: На машиниста му е прилошало...
Близо 80 са агентите на ДС и службите, които са част от листите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).