Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БАБХ започна проверки - как работят заведенията на закрито?
Автор: Екип Varna24.bg 21:32 / 02.06.2020Коментари (0)1281
© Varna24.bg
Ден след като отвориха заведенията и на закрито, Агенцията по храните на проверка, дали се спазват протовиепидемичните мерки. Инспекция се прави и на това как се съхранява и обработва храната.

Екип на NOVA днес беше на проверка с експертите. В едно от заведенията, в които е позволено да се посрещнат клиенти едва от вчера, проверката започна от кухнята, премина през складовите помещения и завърши в закритата му част. След застоя от 2 месеца и половина ресторантът отчитат спад в оборота от 95%.

Маси без покривки, дезинфекция преди и след всеки клиент и персонал с предпазни средства - това са част от противоепидемичните мерки, които  спазват в заведението.

"Подканяме клиентите да дезинфекцират ръцете си", каза Петър Янков.

"Столовете са тапицирани, но имаме документи от управителя, че тази дамаска позволява ефективно дезинфекциране и почистване", посочи Бистра Иванова от БАБХ.

Експертите от Агенцията по храните влязоха и в кухнята, за да проверят как се приготвя и съхранява храната.

Докато забърква малиновия сос, Милен Златев разказва лесна ли е работата на готвача с маска."За мен като готвач, трябва да имаш много добър контакт с храната, да я усещаш на вкус. Маската ти придава една блокада, ограничава те, но така работим в момента трябва да спазваме наложените мерки", казва той.

Милен е единственото ново попълнение в екипа с отваряне на заведението след кризата, но в ресторанта засега нито ще наемат нови хора, нито ще освобождават, тъй като 60% от персонала все още е в неплатен отпуск.

"Сега поетапно ги връщаме. Не сме сигурни, че ще върнем целия персонал, тъй като посещаемостта в ресторанта е много намалена, но имаме още 2 обектна на морето, може да ги пускаме там да работят. Искаме да задържим хората", посочва Петър Янков.

След проверката експертите не се натъкват на нарушения, но в други заведения били констатирани такива.

"Не е ясен произходът на някои храни, които нямат етикировка. Те са със съмнителен произход. Не могат да представят документи за това, те се възбраняват и се насочват за унищожаване", коментира  Бистра Иванова от БАБХ.



Още по темата: общо новини по темата: 14907
22.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Скандали в Народния театър
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (396) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1619) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: