БНТ свали от ефир култовата Валя Ахчиева, обяви конкурс за ново предаване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
17:39 / 23.01.2019
2280
БНТ потвърди, че скандалната журналистка Валя Ахчиева повече няма да води разследващо предаване в ефира на държавната телевизия. Репортерката е аут от ефира заради рекордно нисък рейтинг. Именно поради тази причина телевизията майка обявява конкурс за ново предаване за разследваща журналистика. Решението е взето днес на Управителен съвет, след обсъждане с ръководството на Дирекция “Информация".

Предложения може да дава всеки един от журналистите, работещи в БНТ, като концепциите ще се приемат до 20 март 2019 г. "По време на конкурса, Българската национална телевизия ще организира и широка дискусия за разследващата журналистика с представители на Обществения съвет, СЕМ и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите тенденции, журналистическите предизвикателства, правната рамка и опита на европейските обществени телевизии в сферата на разследващата журналистика", съобщават от БНТ.

Ето и пълния текст на писмото им, изпратено до медиите:  БНТ обявява конкурс за ново предаване за разследваща журналистика Българската национална телевизия обявява вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика. Решението бе взето днес на Управителен съвет, след обсъждане с ръководството на Дирекция “Информация". Предложения може да дава всеки един от журналистите, работещи в БНТ. Концепциите ще се приемат до 20 март 2019 г.        

Водена от обществената си мисия, БНТ постоянно работи по прилагането на високи професионални стандарти и стриктното спазване на законодателството, етичните норми и добрата журналистическа практика. Редакционната независимост продължава да бъде абсолютен приоритет на ръководството, а решението за вътрешния конкурс цели да надгради и осъвремени постиженията на най-добрия журналистически екип в България.        

“Вече 60 години Българската национална телевизия е еталон за качествена и задълбочена журналистика. По същество, конкурсът не е просто начин да “си сверим часовника" с най-добрите и успешни образци. Ние искаме да качим разследващата журналистика на следващо ниво, но също така - да отворим честен и открит дебат за работата на гилдията като цяло", отбеляза Генералния директор на БНТ Константин Каменаров.         

За да се осигури максимална равнопоставеност при кандидатстването с концепции на всички журналисти, настоящият тв формат ще бъде временно спрян.         

“В същия времеви слот ще продължим да излъчваме силния документален формат “В кадър", донесъл не една и две награди на БНТ. Качествената разследваща журналистика има запазено място и в ежедневните ни публицистични предавания, както и в емисиите на “По света и у нас", заяви още Константин Каменаров.         

По време на конкурса, Българската национална телевизия ще организира и широка дискусия за разследващата журналистика с представители на Обществения съвет, СЕМ и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите тенденции, журналистическите предизвикателства, правната рамка и опита на европейските обществени телевизии в сферата на разследващата журналистика.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).