БПГА: "Феноменът Марешки" е проблем на държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:37 / 19.12.2016
1087
"Феноменът Марешки" е проблем на държавата, а не на петролния бранш, се казва в прессъобщение на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). 

В него е записано, че държавата дължи отговори на обществото относно бизнеса с горива на Марешки - колко данъци е платил, има ли завършена проверка от който и да е държавен орган и какви са условията на доставчиците му.

По време на изслушване в парламента миналата сряда от БПГА съобщиха, че единственият начин горивата, продавани на бензиностанциите на Веселин Марешки, да са по-евтини, е неплащане на всички данъци и акцизи. От бранша твърдят, че държавата не е извършила проверки на бизнесмена.

В отговор Марешки обяви, че купува горива от тримата големи търговци в страната - "Лукойл", "Полисан" и "Сакса".

В съобщение до медиите обаче от "Лукойл" заявиха, че нямат договор за доставка на горива с фирми на Веселин Марешки. Ако в бензиностанции на Веселин Марешки се продават някакви количества горива, произведени в "Лукойл Нефтохим Бургас", то те са закупувани от "неизвестни посредници", допълниха от компанията.

Варненският бизнесмен е отказал договорни отношения с "Лукойл България", въпреки че такива са му били предложени, става ясно още от съобщението на компанията.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт за горивата: По-голямото търсене предполага по-високи цен...
Внимание! Боровата процесионка атакува вече и плодови дръвчета
Личните лекари може да започнат по-ранната ваксинация срещу коклю...
Остава само седмица, ако имате бизнес и искате да получите безвъз...
Председателят на БЛС: Защо се строят болници, където има много, о...
Д-р Бацелова предупреди: Тази болест е трудна за диагностициране ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).