БСП ще преговаря с ПП за нов кабинет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:27 / 26.06.2022
856
Националният съвет на БСП дава мандат за преговори за съставяне на правителство в рамките на този правителство в рамките на този парламент, ако "Продължаваме промяната" ги поканят на разговори. Другото е, че няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС или да подкрепят такъв кабинет, ако им се връчи мандат. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след края на заседание на Националния съвет на БСП.

Изискванията за участие на преговори с ПП са няколко, формулирани в рамка от Националния съвет на левицата, обяви вицепремиерът Нинова:

"Подкрепа на актуализацията на Бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните есенни и зимни месеци, които ни очакват", добави Нинова.

Тя изброи и дългосрочните цели в политиките: социалната политика, здравеопазване, образование, култура и спорт, икономика. Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години", коментира още вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка.

Тя заяви, че Националният съвет на БСП не е поставил като изискване възобновяване на преговорите с "Газпром" като необходимо условие за започване на преговорите, но уточни, че още в началото от БСП са излезли с позиция, че това е грешка.

Относно ще търсят ли подкрепа от ПГ на "Възраждане" за съставяне на ново правителство, тя уточни: "Преговорите ще водят "Продължаваме промяната", те ще отговарят за тези въпроси".

Виж коментарите (0)

Още по темата (741):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
29.07.2022 Доц. Георги Кючуков във Варна: Цялата процедура по отстраняването на руските дипломати беше крещящ политически акт
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).