Банка взе апартамента на майка с две деца и го продаде на търг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (16)
10:50 / 23.03.2014
889
Майка и двете й деца всеки момент ще останат на улицата, след като банка отне апартамента им и го продаде на търг. Вноската по кредита за жилището е 400 лева. Заплата на жената е точно толкова. Кредитът е изтеглил мъжът й, който малко след това изчезва.

"През 2007 г. купихме жилище с бившия ми съпруг с ипотека. След развода през 2010-та се разбрахме всеки да внася половината от вноската. През 2012-та получих запор на заплата си и по това разбрах, че той не спазва уговорката си", разказа жената.

Тя е искала да сключи извънсъдебно споразумение с банката, за да може да внася посилната за нея сума от 200 лева. Банката обаче отказа с думите, че с нея не могат да сключат споразумение, защото не е титуляр по договора, а съдлъжник.

Жената се обръща към омбудсмана, президента, директора на банката, но отговорът е един и същ - споразумение е невъзможно.

Източник: Нова телевизия


Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
До 2026 г. изплащат пенсиите чрез пощите, предлагат да се удължи ...
Почина българският Брад Пит
Експерт за образованието: Големият въпрос, който учениците си зад...
Дете събори пилон за знаме върху друго дете в севлиевското село Д...
Борисов: За мен е срамота да съм на един плакат с Денков
Веселин Вълев: Цари хаос при свободното къмпингуване и регламенти...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).