Банкоматът ми глътна картата, какво да правя?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:34 / 29.03.2023
1436
Ако мислите твърде дълго между трансакциите, банкоматът ще блокира картата. Ако клиентът постави вече блокирана карта в банкомата, тя няма да излезе. В този случай на блокиране е невъзможността да се извършват транзакции с картата. 

Ако клиентът въведе неправилно ПИН кода три пъти, картата се блокира и остава в банкомата. Ако поставите карта с механични повреди в банкомат, тя също няма да се върне.

Ако на екрана на банкомата пише, че устройството не работи, но клиентът все пак е поставил картата в него, тогава е много вероятно тя безвъзвратно да остане вътре.

За предотвратяването на всички тези проблеми е полезно вниманието, трябва да разберете какви операции извършвате и как. Следващата причина е, че картата е останала в банкомата, защото е била замразена или счупена.

Това не е по вина на клиента, но се случва банкоматът да замръзне за известно време, притежателят на картата да започне да натиска и накрая да спре процеса. Особено опасно е да "ремонтирате“ банкомат като стар телевизор, т.е. да го ударите.

Още по-лошо е да се опитваш да го отвориш. И двете са наказуеми.

Какво се случва с картата тогава?

Оставената в банкомата карта е там до пристигането на специалистите от банката.

Всички банки съветват за едно и също нещо.Намерете номера на горещата линия на банката, който е поставен на банкомата. Обадете се на този номер.

Ако роботът отговори и предложи да блокира картата, натиснете бутоните, както е указано от него. Ако операторът отговори, обяснете му ситуацията и блокирайте картата с негова помощ.

Друг вариант, още по-удобен, е сами да блокирате картата чрез USSD заявка или мобилно приложение, към което е свързана картата. Това може да стане в интернет банкирането.

Процедурата по връщане на картата не е бърза, по-добре е да очаквате около две седмици чакане, съветва Actualno.com.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).