Бивш военен министър: Дали е руски дрон от атаки срещу украински пристанища, или украински дрон от нападение срещу Крим, още не може да се каже

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 18.09.2023
970
В тъмната част на денонощието и при лоши метеорологични условия разузнаване и обезвреждане едва ли могат да бъдат извършени. Изглежда, че има известно забавяне при изпращането на екипи. Отцепване на района е осъществено в рамките на 20-30 минути след подаване на сигнала. Въпросът е кога и как е подаден сигнал към ВМС за изпращане на специализиран модул. По корпуса на дрона има достатъчно знаци и номера, по които може да бъде идентифициран произходът му. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов пред NOVA News.

"Виждат се отломки от дрон, към който е прикрепена мина, която по принцип се изстрелва от минохвъргачки. При среща с твърдо тяло се взривява. Осколките от мината могат да нанесат поражения в голям периметър, затова районът се отцепва в радиус до 300 метра. Дали е руски дрон от атаки срещу украински пристанища, или украински дрон от нападение срещу Крим, още не може да се каже. Инциденти и рискове за населените места за близките на Украйна държави не се изключват от първия ден на войната. Преди идентификацията на самия дрон можем само да гадаем за него. Очевидци споделят, че дронът се е носил във водата преди да бъде изхвърлен от вълните. Поне 5 мини са унищожени досега в Черно море. Малката повърхност е предимство при използването на дроновете. Трудно може да бъде открит при високи вълни", коментира той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
27.09.2023 Един от сапьорите, обезвредили дрона, е разстроен от подигравките по негов адрес
24.09.2023 Тодор Тагарев: Сапьорът по потник е действал коректно
20.09.2023 Булката, чиято сватба се оказа до дрона край Тюленово: Посрещнахме взрива с ръкопляскания
19.09.2023 Керемедчиев: Логиката показва, че намереният дрон край Тюленово е украински, може да бъде връчена протестна нота
19.09.2023 Военни експерти за дрона край Тюленово: Несериозно е да се иска оставка за такъв инцидент
19.09.2023 Кметът на Шабла за намерения дрон: Може би обходи на армията трябва да се случват по-често
Още новини от Национални новини:
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...
Оперират простреляното от сина на Божанков дете
Той е само на 18, но вече е една от големите надежди на български...
Прокуратурата разследва случая с простреляното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).