Бившият шеф на "Булгаргаз" след разпита: Нямам никакви притеснения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:31 / 07.02.2022
679
Отстраненият от поста директор на "Булгаргаз" Николай Павлов беше на разпит в Софийската градска прокуратура. Пред магистратите той се яви в качеството си на свидетел по досъдебно производство и затова пристигна без адвокат. 

"Обясних как функционира газовият пазар. Отговорил съм на всички въпроси, които касаят договорите и доставките. Нямам никакви притеснения, защото сме абсолютно изрядни. Този бизнес се контролира от регулатора", заяви Павлов след разпита, цитиран от Нова. 

"Оставих "Булгаргаз" в отлично финансово състояние – с платени сметки, с предплатен газ към азерската компания, с 60% предплатени доставки към "Газпром". Сега трябва да се съберат парите, които са с падеж 14 февруари. Най важното е топлофикациите да бъдат компенсирани заради мораториума – при тях ще се открие голяма дупка. Това обаче няма как да бъде приписано на старото ръководство", каза още той.

При пристигането си в Прокуратурата Павлов беше лаконичен и заяви, че не знае за какво е призован. Това е първата публична поява на експерта, след като правителството предприе действия за отстраняването му от ръководния пост на "Булгаргаз" заедно с цялото ръководство на дружеството.

Според вътрешния министър Бойко Рашков над "Булгаргаз" тегнат съмнения, че е работила против интересите на страната, бизнеса и обикновените граждани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Как се гласува с хартиена бюлетина?
Прогноза за времето за 31 май
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Боян Чуков: САЩ се опитват да вкарат Източна Европа във войната с...
Предлагат промени при шофьорските курсове
Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).