Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесът бойкотира "Стара планина"
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 02.11.2010Коментари (10)903
© Varna24.bg
Бизнесът е на път да се откаже от производството на колбаси "Стара планина" и да откаже финансирането на лаборатория, с която да се контролира процесът на производство. Това коментира Кирил Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите. Фирмите от бранша отказват да финансират лаборатория, тъй като са крайно разочаровани от несправедливото отношение към тях, посочиха производители.

Не смятам, че един добре работещ бранш заслужава подобно напрежение, както и несъществуващи проблеми, които се създават изкуствено, посочи Вътев. По думите му браншът не иска да променя стандарта "Стара планина", а да бъде уточнено как точно ще се контролира продукцията.

Нямам такава официална информация и това ме учудва, беше коментарът на шефа на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов. Подобни изказвания са несериозни, тъй като аз лично се убедих, че продукти с тази марка се търсят и се купуват масово, посочи Войнов. Ако те наистина се откажат, ние сами ще финансираме изграждането на такава лаборатория, имаме апаратурата, нужни са ни само консумативите, добави той. Ветеринар №1 не посочи колко би струвало изграждането на подобен център, който да следи качеството на месната продукция, но посочи, че лабораторията ще е готова до месец.

Ние нямаме пари в бюджета на службата за подобна дейност, но имам уверението на земеделския министър Мирослав Найденов, че средства ще се намерят, добави Войнов.

Междувременно аграрният министър Мирослав Найденов подмени причината да наложи глоби на набедените от него фирми - "Сами-М", "Лалов и Вачев", "Кен" и "Унимес", че са използвали соя в продуктите по утвърдени стандарти. Дружествата ще плащат санкция не за соя в продуктите си, а за това, че ветеринарите инспектирали фабриките им и открили "дребни пропуски". В момента се обсъжда размерът на глобата.

Източник: в. "Новинар"



Още по темата: общо новини по темата: 7
28.10.2010 »
23.10.2010 »
19.10.2010 »
15.10.2010 »
14.10.2010 »
14.10.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Хубавите салами са скъпи и някат нищо общо по вкус с Българските. Аз купувам само френски и италиянски салами (трайни) и съм много доволен от качеството. Българските производители да внимават - когато народа се позамогне няма да има кой да им купува боклуците и после ще реве (и ще стане като с други производства - Ален Мак например)
+7
 
 
Когато отнемеш на детето любимата играчка, то почва да реве, да рита, да блъска, да хапе, да драска... Та така и нашите "велики" колбасари, които дори не помирисват собствената си масова и "народна" продукция...
+3
 
 
Е, господин министър! Явно не можеш да се хванеш за соята да ги глобиш, та се хващаш за к**а си. Проблемът за качеството лежи на повърхността - смляни кокали, жили, емулсирана свинска кожа, прат, сланинки и т.н., които също са протеини. Не в соята е проблемът, а в тези с неизвестен произход добавени протеини, които са от 35% до 65% в колбасите! Плюс неконтролираните оцветители и есенции! За цивилизован диалог с производителите са нужни ясни правила, които да са гарантирани и да ги спазват всички страни. Оказа се, че не можеш за соята да ги глобяваш, но въпреки това вече си ги наклепал в медиите. Ашколсун бе, кьорпе!
+14
 
 
Много ясно, че не им отърва да произвеждат качествена продукция и да ги контролират. В България 'бизнесът' гледа как да излъже клиента, а не как да го спечели. Селска държава.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: