Благой Рагин се обяви за Дон Кихот и обвини журналистите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
09:02 / 09.06.2017
1804
Оставката му е достойна постъпка. Радвам се, че чу апела ми. Това заяви в "Здравей, България" министърът на туризма Николина Ангелкова от "Златни пясъци". "Радвам се, че чу апела ми. Важно е хотелиерската асоциация да представлява интересите на българите. Със сигурност един от основните проблеми, който имаме пред нас, е да превърнем страната от държава със среден клас туристи към страна с висок клас туристи", каза тя. 

"България има възможности да предлага висок клас туристи, това към момента са около 5-10%. Трябва обаче и да предлагаме високо качество на нашия продукт. Казвам, че най-голямото предизвикателство са точно кадрите в туризма. Работим точно в тази насока", добави Ангелкова. 

В ефир се включи директно от Слънчев бряг и бившият шеф на хотелиерите Благой Рагин. "Ще се извиня на всеки български гражданин, който е пострадал от колеги и гости. Аз имам към теб, Викторе, един въпрос. Във въпросния ден станах в 6 часа, за да съм ви гост, знаете, че предаването беше на живо и знаете, че това интервю отиде в сайтовете, а вие не ме защитихте. Колегите ми се накараха, че отидох в телевизията. Вие трябваше да вземете становище", поде той.

"Становище се взима в нашия жив ефир. Това кой какво е публикувал, добавил или махал не е наша отговорност", отвърна му водещият. "С колегите видяхме как троловете ме атакуваха. Благодаря на министърката. Тя трябваше по-рано да ме подсети да си подам оставката. Напрежението падна. От година се моля да ме освободят, защото ми се казва, че не съм удобен за някои хора. Тогава исках да се махна, но те не ми дадоха.

Преди седмица пак исках да си подам оставката, но пак не стана. Станах много голям специалист по черен пиар, тролове и хейтъри. Мога да напиша книга. Мога да предпазвам колегите, ако попаднат в моята ситуация. Това е на шега", каза Рагин. "Усещам, че казвате, че казаното от вас е интерпретирано по неправилен начин. Не знам защо си мислите, че ние трябва да ви защитаваме. Вие сте го казали. Щом искате защита, винаги ще ви дадем трибуна да го направите. Хайде разяснете още веднъж това, което е вашето мнение и становище", каза Николаев. 

"Имаше три въпроса, които в сайтовете се разместиха. Ставаше въпрос, когато ме запитахте за този шведски гражданин. Аз казах, че всеки гражданин, който наруши закона, да си понесе последствията най-сурово, но после добавих, че трябва да се отнасяме добре към обикновените шведи. По сайтовете казват, че ние трябва да се усмихваме, докато те ни ритат. Все пак благодаря, че мога вече да се оттегля заради вас. Оттук насетне аз съм един Дон Кихот и ще помагам само", добави той. 

"За миналата година имаме около 38 500 шведски туристи, които са посетили страната. Те са около Топ 20-25. Към момента те бележат ръст с 16-18%, но това няма значение. Независимо откъде са туристите, като са в нашата държава, те са длъжни да спазват законите ни и ние няма да отстъпим от това. Всеки е длъжен да уважава страната ни", каза Ангелкова.

Веселин Налбантов, главен секретар на Българска хотелиерска и ресторантьорска организация (БХРА) също пожела да се включи в ефир. "Тези случаи ще продължат и ще има такива. Не прибегнах до правосъдието, а превъзпитах въпросния човек, който бе нападнал моя служителка. Искам да каже, че господин Рагин е в колективен орган. Ние го знаем като Майка Тереза. Няма да му позволим да се оттегли. Слънчев бряг няма ръководство и е оставен на самотек. Сградата на министерството на вътрешните работи е един куп тор. Стига сме слугували на разни представители на чужди страни", каза той.

Виж коментарите (11)

Още по темата (20):
25.07.2019 Осъдиха изританата от швед камериерка в Слънчев бряг да му плати 3000 лв. разноски
24.12.2017 Изританата камериерка поиска 50 бона от шведа бияч, съдят го в родината му!
24.10.2017 Бруталният швед Ралф си плати глобата от 5 000 лв.
02.10.2017 Филчев разкри как и защо бруталният швед се измъкна с 4500 лева глоба!
29.09.2017 Цацаров: Присъдата срещу шведа, ритнал камериерка, е унижение за нея и правосъдието
27.09.2017 Нападнатата от швед камериерка: Чувствам се ритната втори път
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).