Благомир Коцев: Кметът Портних прехвърля отговорността за провала на общинските ремонти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:13 / 29.06.2023
3593
"В понеделник тази седмица стартирахме инициативата "Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти в град Варна". Три дни подред заедно с граждани инспектирахме състоянието на ремонтните дейности в града и констатирахме редица нарушения – от липса на информационни табели, бавна работа, разбити и течащи шахти, до места, които крият нескрит риск за здравето на пешеходци и автомобили." Това разказа за Varna24.bg Благомир Коцев, бивш областен управител на Варна.

Вижте какво още се казва в позицията на Коцев:

Едновременно с това кметът Портних започна да снима видеоклипове от обектите, на които отиваме и ние – "Виница", улица "Васил Друмев" – и да твърди, че всичко там върви по план.

Г-н Портних обвинява ВиК за част от проблемите, като по този начин прехвърля отговорността от грешките на управлението си върху държавното дружество.

В опит да се защити днес директорът на ВиК – Варна инж. Веселин Русев даде пред медиите отчет на своята работа по ремонтните дейности.

Радвам се, че само за три дни успяхме да създадем достатъчно чуваемост за проблемите на варненци и да принудим властта да отговори на техните тревоги.

Категорично осъждаме опита на г-н Портних да прехвърли отговорност от предизборните ремонти в града върху други институции. В крайна сметка той управлява общината от 10 години.

Липсата на координация между общината и ВиК не би следвало да е причина за нарушаването на ритъма и спокойствието на града. В момента той тъне в прах, кал и разбити улици, а самите ремонти нямат никаква прозрачност.

Още през месец май обявих началото на граждански контрол върху ремонтите дейности и внесох искане за предоставяне на подробна справка по обекти. В нея поисках оповестяване на количествено-стойностни сметки, както и времеви график на изпълнение на заложените за ремонт и реконструкция улици, междублокови пространства, детски и спортни площадки, планирани за настоящата година, в рамките на обявената програма на стойност 175 милиона лева. 

Призоваваме за пореден път Община Варна да предостави публична информация за материалите и работата, които са вложени в ремонтните дейности, за да може гражданите да са спокойни, че парите са изхарчени по предназначение.

Аз, както и те, се надяваме, че хаосът в града не е само плод на предизборните амбиции на Иван Портних, а истински, макар и некадърен опит за благоустрояване на Варна.

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма
НИМХ с предупреждение: Първа степен на опасност от дъжд, градушки...
Токът поскъпва с малко, а парното става значително по-евтино
Добре познати и много нагли измамници се завърнаха по морето! Не ...
Близо 6,6 млн. българи ще могат да гласуват за Народно събрание, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).