Близо 4.5 млн. лв. данъци ще платят най-богатите българи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:56 / 01.05.2011
2086
Близо 4.5 млн. лв. данъци върху личните си доходи ще внесат десетимата българи, декларирали най-висок доход през 2010 г. Това показват данните от обработените до този момент данъчни декларации, съобщи Националната агенция за приходите (НАП).

Сумата от годишните данъчни основи (общите им приходи намалени с осигурителните вноски и признатите разходи) на топ 10 от данъкоплатците в България е 46.4 млн. лв. В повечето случаи хората, декларирали високи доходи, ползват отстъпката от 5% при плащането на данъците си, уточниха от НАП.

Доходите на десетте най-богати българи са предимно от покупко-продажба на акции и дялове, предоставяне на финансови, консултантски, адвокатски услуги.

От НАП припомнят, че в понеделник (2 май) е последният срок за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите без санкции. Всички необходими формуляри и приложения са публикувани в сайта на приходната агенция www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. До утре трябва да се внесе и дължимият данък за довнасяне по декларациите за доходите.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).