Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл"
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 18.03.2012Коментари (16)1394
© Varna24.bg
Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Насреща Люба Кулезич" на ТВ7. Борисов припомни, че за първи път някой е дръзнал да взема лицензите на "Лукойл". По думите му за пръв път Комисията за защита на конкуренцията излиза с решение за картел за цените на горивата. Борисов обясни, че комисията се доминира от ГЕРБ и нейни представители са взели това решение.

Борисов каза още: "За първи път някой е накарал през цялата си рафинерия - от входа до изхода да сложат за 35 млн. долара измервателна апаратура и всеки литър гориво да бъде контролиран. И си спомняте, че преди месец посланик Уорлик отиде в рафинерията в Бургас и каза "всичко са направили. На въпрос има ли натиск върху самия него, за да бъде сменен Трайчо Трайков, Бойко Борисов заяви: "Това не е възможно без политическата воля на ГЕРБ, която преди малко го казах, да се дисциплинира тази компания".

Не съм ходил по магазините. За това имам достатъчно хора, които да отидат и да намалят цената на яйцата с 0,15-0,20 лв., каза още Бойко Борисов. По думите му всяка година правителството с парите на данъкоплатците дотира даден вид производства в селското стопанство.

Борисов се закани, че кабинетът може да вземе решение следващата година да даде тези пари на други области като науката, спортът, културата. Ето какво още каза той:

"Тези производители, които получават тези бонуси от държавата всяка година, за благодарност "не могат" да вдигат цените нито на яйцата по Великден, нито на агнешкото, нито на рибата по Никулден. Във веригите можем да проследим цената от производителя по фактура до цената във веригата. И тази разлика, ако е голяма, има агенти, които трябва да се справят".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"...Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл". Това каза министър-председателят Бойко Борисов..." Организира се кампания за набиране на средства с цел очна "операция" за г-н Борисов. Кой колкото камъни или сопи има, моля да заповяда на "Дондуков" №1 па дано да се окаже успешна "операцията" и болния да прогледне, че с "кьорав" шофьор - катастрофата е неизбежна ;)
+1
 
 
да направят европеиски заплати и никои нама да протестира за горивото,нали все европа гоним но само по цени а не по стандарт на живот
егати новия облик-мн.е мрачен
на 18.03.2012 г.
0
 
 
Оня ден направих 1 проучване из магазините,относно цената на 1 бутилка кока-кола от 2 л.За целта влязох в 4 разл.магазина.Ето и резултатите:1.Магазинче на входа на ВМИ,цена на колата 2,70 лв/бутилка. 2.Закусвалня от веригата на "Симид"-2,30 лв/бутилка. 3.Малко магазинче,скатано под блок-2,45 лв/бутилката. 4.Среден магазин-2,25 лв/бутилката. Сега на въпроса-защо не може и горивата да се продават на различни цени,а насякъде са еднакви?
+1
 
 
Хахаха Сега Бойко се бие в гърдите и разправя как бил "взел" лиценза на ПРиятеля си, как бил го уличил в картел и т.н.НО да не забравяме БОйко че преди да дойде ГЕРБ на власт нямаше такива неща, бензина беше 2 лева нямаше протести за цените и дори нямаше и разследвания за картелни споразумения там.Цената се качи двойно веднага щом ГЕРБ дойде на власт, Лукойл почна да си прави каквото поиска безконтролно.Щял да намали яйцата с 15-20 ст да бе да за това сигурно вчера ги намалиха само с 1 ст, да покажат колко са "велики" и "можещи" да ръсят бисери по цял ден и накрая излиза че нищо не са казали.
+1
 
 
Всички малки и средни фирми купуват горивото си от Лукойл, защото законът ги спира да вкарват и преработват сами горивото си(излиза им много скъпо). Така Лукойл определя цените на всякъде, а горе-споменатите фирмички печелят минимално. Интересите на Лукойл се защитават от самото правителство, защото законът позволява единствено на големи рафинерии да преработват гориво. Всички знаем къде има голяма рафинерия - край Бургас. Така че, Бойко да ме хване за мЪдЪтЪ на следващите избори. :)))))
0
 
 
няма защита а как става горивата на различни компании да са на една цена кой ще повярва дори дъщеря ми ня вярва в дядо коледа сабодете се българи най сетне
+5
 
 
Много важно като си ги накарал за сложат апаратура за 35 милиона ние затова сега караме бензин за 2.63 умнико а в Русия е на 1.17лв на литър и каква работа има тоя Уорлик да се бърка все където не му е работата това да не му е Америка да ходи и да гледа къде какво става. Нашият посланик във Вашингтон да не би да ходи да гледа американците кой какво прави докога ще ни се бърка тоя и ония във нашите си работи .Тоя гей-Уорлик защо не те натисне тогава и теб Бойко да направиш като в Америка бензина по 1 долар за литър а ми седнал да гледа тук кой колко плащал.Съжалявам че съм си дал гласът на изборите за теб вие се оказахте една шайка пълни некъдърници който нямате на идея как се прави политика и управлява една държава и колкото по бързо си отидете толкова по-добре за всички нас .Вместо да се пъчиш по всички медий колко си велик ръководител да беше отишъл и ти да искаш да ни опростят дълга който на фона на гръцкия дълг нашият е като джобни пари за Европейската банка.Хората вече изнемогват ти само се хвалиш какво си направил-да направил си но за собственият ти джоб и тези на хората около теб един кредитен милионер не вкара в затвора- на Цветанов апартаментите така и не се доказа от къде е имал пари да ги купи.Спри вече с простотиите защото ставаш жалък и смешен и надали някой в тази държава вече те взема на сериозно.Бог да пази България
Aнонимен
на 18.03.2012 г.
0
 
 
Айде сега, като с яйцата-така и с горивата...да видим как ще го направи!?! А не да санкционират картелното споразумение с 10% от миналогодишния им оборот! Нещо ,от което НИКОЙ потребител няма грам полза в минало време!! И да ми смени резервоара, че горната половина вече е ръждясала отвътре!!!
+2
 
 
Извечен закон:"на прост народ=милиционер за премиер".Моля, съгражданите ми да не се обиждат-и аз се излъгах за него да гласувам,и аз съм си част от простия народ.
-2
 
 
няма какво да гледаме ние знаем за тоя педал какъв е.... въпроса е че няма единно общество да му се попие грозната мутра на кол пред народното събранени както и на ,серГЕИ,доган,костоФ, и всички други педераси които ни ебават майката 23 години вече !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: