Бойко Борисов: Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (16)
11:09 / 18.03.2012
1402
Не виждам кой е защитил някакъв интерес на "Лукойл". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Насреща Люба Кулезич" на ТВ7. Борисов припомни, че за първи път някой е дръзнал да взема лицензите на "Лукойл". По думите му за пръв път Комисията за защита на конкуренцията излиза с решение за картел за цените на горивата. Борисов обясни, че комисията се доминира от ГЕРБ и нейни представители са взели това решение.

Борисов каза още: "За първи път някой е накарал през цялата си рафинерия - от входа до изхода да сложат за 35 млн. долара измервателна апаратура и всеки литър гориво да бъде контролиран. И си спомняте, че преди месец посланик Уорлик отиде в рафинерията в Бургас и каза "всичко са направили. На въпрос има ли натиск върху самия него, за да бъде сменен Трайчо Трайков, Бойко Борисов заяви: "Това не е възможно без политическата воля на ГЕРБ, която преди малко го казах, да се дисциплинира тази компания".

Не съм ходил по магазините. За това имам достатъчно хора, които да отидат и да намалят цената на яйцата с 0,15-0,20 лв., каза още Бойко Борисов. По думите му всяка година правителството с парите на данъкоплатците дотира даден вид производства в селското стопанство.

Борисов се закани, че кабинетът може да вземе решение следващата година да даде тези пари на други области като науката, спортът, културата. Ето какво още каза той:

"Тези производители, които получават тези бонуси от държавата всяка година, за благодарност "не могат" да вдигат цените нито на яйцата по Великден, нито на агнешкото, нито на рибата по Никулден. Във веригите можем да проследим цената от производителя по фактура до цената във веригата. И тази разлика, ако е голяма, има агенти, които трябва да се справят".


Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...
Доц. Мангъров за новия "вирус на шамара" и защо така е известен
БНБ с важна информация
Апелативният прокурор на София подаде оставка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).