Бойко за оферта от ДПС: Гладна кокошка просо сънува

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:34 / 05.01.2012
1964
Бойко Борисов категорично отряза офертата на ДПС за създаване на правителство на националното съгласие, което да обедини страната покрай тежките реформи в кризата.

"Гладна кокошка просо сънува", заяви премиерът в Бургас по повод лансираната напоследък теза от хората на Доган.

"На кого да се зарадваме?! Емел Етем ли искат да ни предложат за министър, или Чакъров, Кабил. По кой въпрос ние нямаме национално съгласие - че трябва да се строи инфраструктура, че трябва да се спазва бюджетен дефицит под 3%, да се харчи толкова, колкото се изкарва, приоритети наука, култура, археология.

Обществото го интересува това, което трябва да бъде направено, а не дали ще загубим след 2 години. Ние нямаме чувство за съхранение. Ако съм го имал, нямаше да направя правителство на малцинство", заяви Борисов.

Според него правителство на националното съгласие обикновено водело до национална катастрофа: "Вече няколко пъти сме сърбали попарата, благодаря."

Борисов разви тезата, че подобни оферти се лансирали, защото "виждат, че по-добре управляваме от тях и нито едно от апокалиптичните им предсказания, включително и за Виденова зима през 2010 г., не се случи".

Борисов отрече, че на предстоящата си среща с германския канцлер Ангела Меркел ще договаря закупуване на нови бойни самолети: "Няма да купуваме самолети, докато има криза, докато решаваме проблемите с театрите, културата, науката. Една от тежките ни теми с канцлера Меркел ще бъде защо при милиард излишък предишните не са си платили влаковете, а сега ние в условията на криза трябва да извадим 150 млн. евро."

Борисов потвърди обаче, че ще предложи два нови законопроекта - за Националната служба за охрана и за Националната разузнавателна служба. Премиерът не разкри подробности за промените, но се очаква двете служби да минат от президентската институция на подчинение на изпълнителната власт.

Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...
Важно е българският военнослужещ да се чувства мотивиран, удовлет...
"Украинска помощ": Осигурени 295 млн. лв. за фермерите, изплащат ...
Нова промяна при изплащане на обезщетения за безработица одобри п...
Решиха: Без реклама на хазарт в медиите
Вертикалният газов коридор: "Булгартрансгаз" отвори офертите по п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).