Борислав Цеков към Бонев: Ако иска селски начин на живот в София – да отива на село!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:56 / 02.06.2022
877
Софийските "променкаджии", водени от софийския Просто Киро - Борис Бонев, след сума ти безобразия, които свършиха в Столичния общински съвет, тръгнали отново да се бъркат в живота на хората и да проектират своя интелектуален провинциализъм върху нашия Град. Щели да тикат хората в София да отглеждат плодове, зеленчуци, подправки и билки в междублокови пространства, тераси, балкони и покриви, в паркове, консервационни зони, покрай пътища, потоци, реки и ЖП линии. Идиотщини!

Ако Борис Бонев и нежната му дружинка искат селски начин на живот - да отиват на село. Там да копаят и да садят, каквото искат, да си гледат добитък и да ринат тор. Ние живеем в град и сме градски хора. Не искаме да се гледат говеда и прасета по терасите, да се сади арпаджик в междублоковите пространства и картофи по покривите. Искаме градски градини, озеленяване и паркове. И най-вече - искаме нормални улици и тротоари, достатъчно места за паркиране, включително - подземни паркинги, и на първо място - чистота.

Аман от тик-ток недорасляци и инфантили!

Това написа във Фейсбук профила си международният анализатор и експерт по Конституционно право Борислав Цеков. Недоволството му е предизвикано от предложения за мерки на "Спаси София" за насърчаване на градското земеделие.

Лидерът на гражданската организация "Спаси София" Борис Бонев ще внесе доклад в Столичния общински съвет (СОС) за това как може градското земеделие, което е в сива зона, да бъде вкарано в едни удобни, работещи рамки, така че да е ясно кой за какво отговаря и защо е важно да има градско земеделие.

Градското земеделие е отглеждане на плодове, зеленчуци, подправки и билки в урбанизирани територии в крайградски зони, в междублокови пространства, тераси, балкони и покриви, в паркове, консервационни зони, покрай пътища, потоци, реки и ЖП линии.

Повече по темата можете да видите във видеото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...
"Медицински надзор" извади комплексните оценки за МБАЛ "Мама и аз...
Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а с...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
Заредете се с търпение, ако пътувате към Варна! Задръстването на ...
Главчев се срещна с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).