Българи, румънци и сърби масово се отказвали от почивките си в Гърция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:09 / 03.07.2020
1612
Българи, румънци и сърби масово се отказват от почивките си в Гърция. Това пише сайтът voria.gr. Най-засегнати са хотелиерите на островите Тасос и Самотраки и те се опасяват, че редовните им гости това лято ще изберат други страни за отпуските си. Причината за отмяната на резервациите е решението на гръцките власти да оставят да работи до 15 юли само един граничен пункт на българо-гръцката граница, този при "Кулата-Промахон".

Президентът на Асоциацията на професионалистите в Самотраки Янис Глиниас призова за отваряне на граничния пункт Маказа-Нимфея и там да се монтира същата техника, каквато има и на Кулата-Промахон. "В противен случай ще имаме отлив от туристи към други райони и евентуално към други страни“, предупреждава браншовикът, цитиран от гръцкия сайт.

Той подчертава неудобството, което изпитват румънците и част от българите решили да отидат на Самотраки, защото ще трябва да обикалят над 200 км, за да стигнат до Кулата. Хотелиерите от двата острова в Бяло море смятат, че е проявена небрежност относно функционирането на граничните пунктове. Те и големият брой граждани от България и другите й съседни балкански страни, които в минали години всяко лято са идвали там на почивка.

Търсенето засега от страна на западноевропейците е анемично, отчитат от туристическия бранш в Северна Гърция. Заради коронавируса засега хотелите в Тасос са пълни само на 20%, заради резервации направени още през февруари. Сега вече хората предпочитат да правят резервации в последната минута.

Виж коментарите (9)

Още по темата (387):
10.07.2021 Засилени проверки по морето
17.06.2021 Ето какви са цените на един от най-скъпите плажове на Балканския полуостров
14.06.2021 Лято или не точно? Над 2300 метра утре - слаб сняг
20.02.2021 Българи купували имоти на морето без кредит
02.01.2021 Хотели край Варна са изправени пред масови фалити
22.10.2020 Без български курорти в класация за най-добрите места за почивка в Европа
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).