България с високоскоростна железница, заедно с Китай и Турция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:37 / 28.10.2010
1308
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес в Пекин проведе серия от срещи с министъра на транспорта на Китайската народна република Ли Шънлин, министъра на железните на Китайската народна република Лиу Джъдзюн, както и с водещи китайски компании.

Министър Александър Цветков получи предложение от министъра на железните Лиу Джъдзюн България да се включи в общ проект с Китай и Турция за високоскоростни железопътни превози. Предстои да започнат преговори и консултации на техническо ниво за да бъде подготвено подписването през месец декември на тристранно споразумение.

Министър Цветков представи възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура на България. По време на разговорите бе взето решение за създаването на контактна работна група, тъй като има реален интерес от страна на Китай.

Министър Александър Цветков представи България, икономическата ситуация и възможностите за инвестиции в транспортната инфраструктура в страната и пред журналисти от радио Китай, радио Пекин и в. Economic Daily News.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Цоков: Зрелостниците ще получат всички точки от проблемната задач...
Какъв е размерът на трите вида пожизнени пенсии?
ЦИК определи реда за социологическите проучвания на изборите
Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканция...
Еврокомисарят Войчеховски пристига у нас
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).