Български брейкъри печелят медали по пътя към "Битката на годината"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 10.05.2022
591
Българските представители направиха истински фурор в квалификациите по брейк танци за "Битката на годината“. На Балканското първенство в Солун нашите брейкъри спечелиха куп призови места и направи силна заявка за глобалния формат. България беше представена от Black Style Squad, Брейк Школа "Безименните", DA Clique и София Сити Брейкърс, като бургаският тим  Black Style Squad грабна за седми пореден път златото при децата до 15 години.

Сребро в индивидуалната надпревара до 11 г. спечели Стефан Русев, а при жените Пламена Георгиева стигна до топ 8 - и двамата също са представители на Black Style Squad. В категория мъже над 18 г. от над 90 участника, Венцислав Йорданов (NoName Crew) стигна до полуфинала на първенството, също така в топ 16 се класираха Никола Янакиев, Константин Шарапчиев и Диян Колев – и тримата от Black Style Squad, като Никола дори влезе сред най-добрите 8.

"Битката на годината“ е световен формат, а състезанието в Гърция бе квалификация за Балканите. Нашите участници са представители на Българска брейк федерация, която от няколко години развива изключително богата и успешна дейност. Най-престижното класиране е на състезателите от Black Style Squad от Бургас, които за седма поредна година печелят отборните битки и по този начин поставят рекорд за поредни победи в историята на формата.

Брейк танците са най-новият олимпийски спорт, който ще излъчи първите си олимпийски шампиони на игрите в Париж след две години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).