Бургас скърби! Отиде си уважаван преподавател!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:38 / 25.07.2022
689
На 79-годишна възраст си отиде дългогодишният преподавател в Бургаския свободен университет - уважаваната доц. д-р Мария Ганева. Тъжната новина за кончината й стана ясна от официалния сайт на учебното заведение.

Доц. д-р Мария Ганева ще остане в историята на Бургаския свободен университет като ярка, силна и вдъхновяваща личност, отдала цялата си енергия, труд и ентусиазъм за каузата БСУ. Тя е един от създателите на университета през 1991 година, основоположник и декан на Педагогическия факултет до 2000 г.

Доц. Ганева създаде първа в страната специалността "Социални дейности“, която днес се преподава във всички български университети  на основата на създадените от нея учебни програми, уточняват от висшето учебно заведение.

Нейна е и идеята за интегрираната специалност "Предучилищна и начална училищна педагогика“, която успешно стартира в Бургаския свободен университет и се реализира във всички педагогически факултети в България.

Стотиците випускници на тези образователни програми днес са доказани професионалисти в структурите на социалната администрация, в предучилищното и в училищното образование .

Като декан на Педагогическия факултет, член на Академичния съвет и на Общото събрание доц. д-р Мария Ганева неведнъж е доказвала своята високоотговорна гражданска позиция, устойчивост и принципност при преодоляване на трудностите, съпътстващи развитието на Бургаския свободен университет. Със своя труд, нестихваща енергия и висок професионализъм тя допринесе както за развитието на институцията БСУ и на Педагогическия факултет, така и за структурното изграждане на висшето образование в областта на педагогиката и на социалните дейности.

Носител е на "златна значка“ и на "почетен плакет на БСУ“ за цялостен принос в създаването и изграждането на Бургаския свободен университет.

Академичното ръководство на БСУ, преподавателите, студентите и служителите изказват искрени съболезнования на семейството на доц. д-р Мария Ганева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).