Царевец е в опасност: Свлачище отвори огромна дупка на пътното платно и тротоара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:02 / 02.06.2023
878
Голяма дупка на пътното платно и тротоара посреща туристи на метри от Царевец, предаде кореспондент на "Фокус". Пропадането е под крепостта – в края на улица "Свети Климент Охридски“, непосредствено преди моста, който води към кв. "Света гора“. Свлачището вероятно се е образувало след проливните дъждове от края на миналата и началото на тази седмица.

Проблемът е, че районът не е обезопасен – има поставена единствено част от ограда със знак "Забранено преминаването“, която се използва за затваряне на пътното платно при излъчване на ауди-визуалния спектакъл "Звук и светлина“ или други мероприятия в тази част на града. В тъмната част на денонощието участъкът става опасен, тъй като минута невнимание може да доведе до тежки инциденти.

Пътят е доста натоварен, тъй като в близост се намира и парк "Мини България“, поради което голяма част от туристите, посещаващи Велико Търново вероятно преминават от там.

Много скоро се очаква Община Велико Търново да се заеме с укрепването на свлачището, но кога реално ще се случи това – няма официална информация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...
ГЕРБ: Проектът за държавна детската болница е национален приорите...
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).