Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Черния Роди работел с брадва и мачете
Автор: Екип Varna24.bg 10:01 / 05.07.2017Коментари (0)1496
©
Брадва и мачете били основните инструменти, с които главорезите на Радослав Калчев - Черния Роди обезобразявали брутално своите жертви. В домовете на бандитите са открити още ножове, тръби, колове, бейзболни бухалки, ножове и стотици други "оръдия на труда".

Това стана ясно по време на заседанието в Апелативния спецсъд вчера, на което се гледа мярката за неотклонение на Калчев, съобщава България Днес.

Черния Роди се изправи пред магистратите две години след като бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Бандитът духна зад граница дни преди антимафиоти от Варна да разбият зловещата му банда за побои, наркотици, палежи, убийства и др. Радослав Калчев бе търсен под дърво и камък, но преди две седмици изненадващо сам излезе на светло и се предаде на властите в Доминиканската република. Докато той се покриваше в чужбина, бандата му от девет главорези бе изправена пред съда. Освен боса Калчев в групата влизат още Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чобака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския и Николай Илиев-Мазния.

Според магистратите от изключителната жестокост и професионализъм на групата на Роди треперели всички, не само в Североизточна България, но и цялата страна. "Главорезите приемали разнообразни поръчки за палежи, силови действия, рекет, пране на пари, разпространение на наркотици, проституция и дори убийства", обясняват от държавното обвинение.
"След като си излежах присъдата, станах друг човек, промених начина си на живот. Имам бизнес извън България и мога да си позволя да живея и без да извършвам престъпления. Имам малко дете и внук", ожали се Черния Роди.

"Не съм се укривал, реших да си оставя бизнеса в чужбина и да дойда да изясня нещата тук, в България. Другите членове на така наречената организирана престъпна група вече 2 години и половина нямат присъди и са на свобода", оправда се главатарят на зловещата банда.

"Имах много проблеми, затова не се върнах. Искам да си гледам семейството, да си изчистя името", обясни още Черния Роди.

По думите му той никога не се е крил, а причината да не може да си дойде толкова време в България било детето, което му се родило в Доминиканската република. Дълго време чуждите власти нямали възможност да му издадат документи и това затруднявало завръщането на Калчев в България. Освен това малко след като е бил обявен за издирване, той изпратил отворено писмо до всички медии, с което искал да покаже, че не се крие и че не е съгласен с позицията на прокуратурата и обвиненията, които са му повдигнати.

"Именно защото е бил известен за воденото досъдебно производство, видно от интервю, което е дал по време на престоя си в Доминиканската република, той се е укривал", смъмри го апелативният спецсъдия и заяви, че Радослав Калчев окончателно остава с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Черния Роди не успя да отърве решетките дори и с представените пред магистратите медицински документи, според които задържаният се оказва тотална развалина. Болница в Санто Доминго е издала десетки епикризи, според които зловещият бандит страда от подагра, дискова херния и киста на черния дроб.

 

Припомняме, че на 8 януари 2015 г. пред дома им в софийския квартал "Витоша" бяха брутално разстреляни съпрузите Митко и Наталия Дамянови. За убийството им са платени 30 000 евро на жестоката банда на Роди, съобщават от прокуратурата.

Приблизително толкова прибрали главорезите и за ликвидирането на Борислав Манджуков. Той бе застрелян в София на 24 март 2014 г. Той бе известен като собственик е на веригата заведения "Версай", "Булгари" и дискотеки Exit, притежавал е чейнджбюра и хотели. Срещу него е имало заведени 48 висящи дела, които са предимно за измами и източване на ДДС.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: