Черния Роди се споразумя с прокуратурата за 1 година затвор

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
15:39 / 25.10.2017
6520
Варненският бос на престъпна група, Радослав Калчев-Черния Роди, е сключил споразумение със специализираната прокуратура, което е одобрено от специализирания наказателен съд, да търпи наказание от 1 година лишаване от свобода като ръководител на групата. Това съобщиха за Varna24.bg от специализираната прокуратура в столицата.  

Друг участник от групата, Николай Тошев-Чирпанския, също е постигнал споразумение със специализираната прокуратура да търпи 1 година лишаване от свобода като член на организираната престъпна група. 

Черния Роди се изправи пред магистратите две години след като бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Бандитът духна зад граница дни преди антимафиоти от Варна да разбият зловещата му банда за побои, наркотици, палежи, убийства и др. Радослав Калчев бе търсен под дърво и камък, но изненадващо сам излезе на светло и се предаде на властите в Доминиканската република. 

Докато той се покриваше в чужбина, бандата му от девет главорези бе изправена пред съда. Освен боса Калчев в групата влизат още Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев-Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков-Чобака, Петър Благоев-Петрето, Христо Георгиев-Тополския и Николай Илиев-Мазния.

Според магистратите от изключителната жестокост и професионализъм на групата на Роди треперели всички, не само в Североизточна България, но и цялата страна.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).