Циганинът, убил двама край Пловдив, избяга в Германия! Там обаче има закони!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
14:10 / 03.04.2018
2164
Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд. Той е осъден за това, че на 18 юли 2015 г. по пътя Кричим – Устина е управлявал лек автомобил, без да има необходимата правоспособност и нарушавайки правилата за движение, причинил смъртта на двама младежи. При разглеждане жалбата на подсъдимия срещу присъдата е констатирано, че същият е напуснал страната.

Пловдивският апелативен съд издаде Европейска заповед за арест спрямо Ангел Чавдаров. Установи се, че той се намира на територията на Германия. След задържането му немските съдебни власти разрешиха предаването му в България за продължаване на наказателното производство срещу него. Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив. Присъдата е потвърдена от ВКС, влезе в сила и наказанието вече се изтърпява. 

Вечерта на 18 юли 2015 г. около 20.30 ч. подсъдимият срещнал свои приятели – единия на 25 г., а другия на 21 г. С управлявания от него автомобил "Форд“ тримата тръгнали от Кричим за с. Устина. Поради навлизане в опасни завои пътят бил сигнализиран със знак, ограничаващ скоростта до 60 км/ч. Впреки това подсъдимият се движил със 120 км/ч. Излязъл от завоя и се ударил челно в идващия насреща камион "Камаз“. В резултат на произшествието двамата пътници починали. 

При разглеждане на делото е установено, че подсъдимият не е посещавал курсове за обучение и не притежава свидетелство за правоуправление. Санкциониран е за управление на МПС без необходимата правоспособност. Автомобилът, с който е причинена катастрофата, е закупен няколко месеца по-рано, но не е регистриран в КАТ.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).