Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
—трашна трагеди€ раздели щастливо семейство завинаги, жената иска справедливост!
јвтор: ≈кип Varna24.bg 16:35 / 20.06.2017 оментари (3)857
© ћонитор
¬довица на загинал при катастрофа на 17 февруари т.г. професионален шофьор†от  ричим търси свидетели на жестоки€ инцидент, за да изчисти паметта на съпруга си. —амо ден след катастрофата, без дори да е била изготвена автотехническата експертиза за механизма на произшествието, дознател от полици€та й казал, че мъжът й е карал с много висока скорост и сам е причинил смъртта си. ¬ъпреки че била все още в шок, ≈велина не пов€рвала и започнала сама да търси факти какво точно се е случило със съпруга й —то€н јтанасов рано сутринта във фатални€ ден на път€ между »ндустриалната зона край село —тр€ма и автомагистрала "“раки€".

36-годишни€т й съпруг и баща на 10-годишни€ им син √еорги бил изключително внимателен шофьор. ≈велина е категорична, че —то€н никога не би превишил скоростта, за да се прибере с минута-две по-бързо.  азва, че той и на не€ пон€кога се е карал, ако € усетел да кара бързо. Ѕил дисциплиниран шофьор, защото му се налагало да кара и деца, а и работници с микробуса си.†ћладото семейство имало малка фирма за транспортни услуги в  ричим.

ѕритежавали н€колко микробуса, които и —то€н, и ≈велина шофирали. ѕриживе мъжът й теглил кредити, за да развие бизнеса си и да купи автобус. ¬ъв фатални€ ден —то€н јтанасов тр€бвало рано сутринта да закара работници в »ндустриалната зона, след което да се върне в  ричим. ѕреди да тръгне, той оставил на ≈велина €кето си и € помолил да му го изпере. ¬сичко това младата жена разказва през сълзи, защото в ден€ след катастрофата от полици€та й намекнали, че има веро€тност мъжът й едва ли не да се е самоубил или че сам си е бил виновен за катастрофата.†

" ак е възможно човек, който имаше прекрасно семейство, добър бизнес, не сме имали никакви проблеми тогава, да тръгне да се самоубива, ама преди това да ми остави €кето си да го пера?!", се пита ≈велина.

 атастрофата станала в 8,50 часа на прав участък от път€ преди резервата "„екерица". —то€н вече бил оставил работниците в »ндустриалната зона и шофирал към магистрала "“раки€", за да се прибира в  ричим, когато станало немислимото. "ѕредполага се, че е имало и друг участник в катастрофата, но още н€ма доказателства, защото не е готова автотехническата експертиза. Ѕели€т микробус, който —то€н е шофирал, е застърган от едната си страна", об€сн€ва почернената жена.†

ѕредположени€та са, че ремаркето на камион, който е пътувал към индустриалната зона и веро€тно е карал с висока скорост, когато се е разминавал с микробуса, е поднесло и е ударило —то€н.†”дарът изхвърлил буса вд€сно от път€, през канал до шосето, след което се е спр€л в земеделски земи. ¬ъпреки нищожното време за реакци€ —то€н е усп€л да извърти крайно нал€во волана на микробуса си в последен отча€н опит да го върне обратно на път€.

–азследването на вдовицата до момента е установило, че камери били заснели на паркинга на гол€м логистичен център в »ндустриалната зона минути след тежката катастрофа шофьор на камион да оглежда возилото си. “ози мъж бил установен от полици€та и бил разпитан, но пред ченгетата той за€вил: "„ух н€какъв шум, но нищо не съм вид€л".

"Ќ€ма как да не видиш 7-8-метров бус! —поред мен този камион е зас€къл —то€н и най-веро€тно ремаркето му е поднесло, като така е изхвърлило мъжа ми в канавката. “ой от 14 години возеше работници. »маме вътрешен лиценз за транспортните услуги. Ѕизнесът ни е законен. ¬озеше и много деца по екскурзии, а често пъти плащаше на инвалиди сметките по заведени€. ѕенсионерки от съседните села също е возил напълно безплатно на екскурзии. “акъв човек беше мъжът ми. ћного беше опитен", казва ≈велина.†

“€ е категорична, че ще се бори докрай истината за смъртта на съпруга й да излезе на€ве. «атова търси свидетели на жестоката катастрофа от 17 февруари 2017 г., които да могат да разкажат какво са видели и дали наистина има втори участник с камион в произшествието.

"¬с€ка сутрин в 9,30 часа —то€н ми носеше закуска, но в онзи ден той не се прибра. Ќ€ма как да стане тази катастрофа, освен ако бусът не е бил изблъскан. јз вид€х буса след катастрофата - от началото до кра€ по него има следи от друго превозно средство", категорична е ≈велина.†

“€ уточн€ва, че съпругът й бил измил микробусът вечерта преди катастрофата.†

"јз н€ма да ги остав€ нещата така. Ќ€ма да мълча. ’одих да вид€ м€стото на катастрофата. ¬иждаха се следите на микробуса на мъжа ми. —едмица-две преди катастрофата —то€н преди ми се оплакваше, че камионите по път€ от магистралата към село —тр€ма, карат много б€сно. ќплакваше се от това какви шофьори има по път€ с тези камиони", казва ≈велина. ¬ъпреки че е било февруари, път€т е бил изчистен и сух, не е имало и мъгла.

"»скам разследващите да си свършат работата час по-скоро. јвтотехническата експертиза тр€бва най-накра€ да стане готова. »скам всички да разберат, че съпругът ми не е бил виновен за нищо. “ова ще го докажа и до последно ще се бор€", е категорична младата жена.†

“€ е обидена от това, че повече от 4 месеца н€ма никаква информаци€ докъде е стигнало разследването, дали е установена вината на шофьора на камиона и ако това е така, защо той не е бил арестуван.†¬ същото време банки и частни кредитори € притискат да връща заемите, които —то€н е теглил приживе за фирмата им. «а да успее да погаси кредитите, ≈велина е започнала да разпродава бусовете.†

ќт това също й е мъчно, защото малки€т им транспортен бизнес бил граден в последните 14 години както от не€, така и най-вече от покойни€ й съпруг. ÷елта й е поне да запази дома си в  ричим, за да има къде да отгледа сина им √еорги.

"Ќ€ма да допусна да изкарат —то€н виновен, защото така е най-лесно. «ащото той е мъртъв и не може да се защити. ∆иви€т може да каже всичко и да подкупи дори. Ќ€кой направи ли проучване колко вдовици и сираци останаха в Ѕългари€ след пътнотранспортни произшестви€? ѕътищата ни са пълни с убийци. Ќо ако законите ни се спазваха, убийците на път€ щ€ха да са в затвора. Ќе те да си сп€т спокойно, а аз и синът ми по ц€ла нощ да плачем", е непримирима ≈велина јтанасова.†

“€ не иска да съди шофьора на камиона, ако разследващите установ€т неговата вина.  азва, че не т€ тр€бва да го съди, а български€т съд. "јко той си признае, защото и той в онази сутрин е бил тръгнал за работа, както мо€т съпруг. “ой не е изл€зъл с цел да убива н€кого. ѕредполага се, че и този човек има семейство и деца. јз не искам да съм съдник. —поред мен съдът и √оспод ще го накажат", казва вдовицата, ко€то е категорична, че н€ма да допусне вината за катастрофата да бъде стоварена на мъртви€ й съпруг.
»зточник: јгенци€ "ћонитор"
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
«а съжаление в Ѕългари€ има много малко полицаи, които да си вършат работата като хората. ƒекември месец 2015 година едва не претърп€х ѕ“ѕ с една цитанска каруца без никакви светлоотразителни елементи, като преди около час преди това б€х подал сигнал в ѕътна полици€ - ѕловдив и на 112. ѕри наличие на контролиращи полицаи на  ÷ћ тази каруца не беше заловена. Ќе "Ѕили € вид€ли". ≈дин от същите полицаи след време искаше да ми пише акт за това, че едини€т фар посред б€л ден не ми работел (заради букса, ко€то се е измъкнала в "прекрасни€ участък" между  ÷ћ и јсеновград). Ќе искат да работ€т, а искат пари! ”спех в борбата!
+1
 
 
ѕознавах го —то€н,возила съм се при него,когато работех във фирма,ко€то превозваше наши работници,изключително внимателен шофьор,много жалко,но в нашата държава нищо никога не стига до кра€.ћир на праха му,страхотен човек беше.рЯШЮ —емейството му да бъде силно и да се бори до край за истината.
+3
 
 
ѕодктеп€м ¬и но ще е много трудно в нашата скапана държава дс се намери справедливост
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јприл 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
ƒёЎ на „ерно море, сезон 2017/2018
јвтомобилизъм сезон 2016/2017
—влачище “рифон «арезан
–емонт на бул. "Ћевски" за 75 млн. лв. слага край на проблема с трафик
—амолет падна в ќризари
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: