Цончо Ганев: Отиваме на тези избори за победа

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
11:44 / 13.02.2023
777
Отиваме на тези избори за победа. Това заяви Цончо Ганев, след като партия "Възраждане" се регистрира за участие на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 2 април в страната, предаде репортер на "Фокус". 

Ганев заяви, че целта е постигането на мнозинство, за да може партията да управлява самостоятелно. 

"Отиваме на тези избори с намерение да спечелим доверието на българския народ и да покажем, че в българския парламент има партия, която изпълнява поетите ангажименти. На някой може да не му харесват нашите ангажименти, някой може въобще да не ги припознава, но никой не може да отрече, че това, което през кампанията ние приемаме като ангажимент, го защитаваме с дела. Като всяка нормална партия искаме да имаме мнозинство в парламента, за да може да имаме самостоятелно управление", зави той. 

Според него обаче дали ще има редовно правителство след вота през април зависи от "евроатлантическото" мнозинство, което според "Възраждане" може да сформира "срамна коалиция".

"Какво ще реши българският народ е друга тема. Предишният парламент имаше мнозинство. Имаше шест партии, които можеха спокойно да направят правителство, които при всички важни решения във вътрешнополитически и международен план, те гласуваха заедно. Това дали ще има редовно правителство минава през това дали евроатлантическото мнозинство ще направи една срамна коалиция, както в по-предишния парламент БСП заедно с ДБ и ПП. Няма да е учудващо, ако сега отидат с ГЕРБ", каза той.

"Възраждане" няма да подкрепи никого, който не е съгласен с политиките на партията, които са свързани с неприемането и отхвърлянето на основните натовски и европейски резолюции.

"И в предишния парламент, и в по-предишния парламент бяхме канени на всички разговори за сформиране на правителство. Бяха ни обещавани министерски постове, но ние не сме в НС за участване самоцелно в управлението. Поставили сме конкретни политики - невлизане в еврозоната, спиране на изпращането на оръжия за Украйна, премахване на американските бази в България. Това са основните три неща, за които по никакъв начин не можем да се съгласим. За да получи някой нашата подкрепа, това са политики, които трябва да се съгласи с тях", обясни Ганев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (675):
15.05.2024 Комисията по изборите във Варна взе важно решение
07.05.2024 ПП-ДБ във Варна се регистрира за участието си в изборите
28.04.2024 Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите
22.04.2024 Нова среща между Радев и Главчев заради рокадите в кабинета
17.04.2024 Главчев към Радев: Нямам доверие на двамата министри, предложени за смяна
10.04.2024 НС с редовно заседание, продължава да работи и по време на служебния
кабинет
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).