Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Цветан Цветанов: Очаквах от Борисов днес да каже, че не познава и Гешев
Автор: ИА Фокус 19:36 / 15.05.2023Коментари (0)541
© Евроком
С демонстративното скъсване на оставката си главният прокурор е дал отговор на въпросите, които витаеха в обществото, след като тя беше поискана. Оттук нататък, в следващите няколко дни, ще очакваме изводите. Това каза в ефира на "Евроком“ председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов ясното послание на Гешев е, че Прокуратурата няма да участва в политическия театър и че няма да спре делата и проверките с широк обществен интерес. Както и че прокуратурата ще извърши обективно своята работа за приключването им.

"Видяхме, че е имало и натиск, до миналия петък да бъде прекратена една от проверките“, подчерта Цветанов.

"Може би действително, както Борислав Сарафов казваше и прехвърляше вината на други, прокуратурата се е намесила дълбоко в политическите игри. От това, което каза Гешев, мисля, че Сарафов е участвал активно в този процес и трябва да се дадат отговори от самия него и от всички други участници. Той явно дълго време е бил съгласен с политиката, водена от господин Гешев. Защо не си е подал оставка“, запита Цветанов и припомни, че Сарафов е зам.-главен прокурор от 2013 г., а преди това оглавяваше Специализираната прокуратура. "Което означава, че доста дълги години той е участвал в целия този процес“.

Цветанов допълни: "Този сблъсък, който се очерта, този сценарий, който явно е дирижиран, под някаква форма, с участието и на Борисов, доведе до това днешно изявление на главния прокурор и мисля, че оттук нататък времето ще покаже кой е бил прав и кой крив“.

На въпрос от водещия лесно ли Борисов предава приятелите си, Цветан Цветанов каза: "Днес очаквах да чуя от него, че не познава Гешев“.

Председателят на Републиканци за България заяви още: "Сега е моментът всички стойностни членове и симпатизанти на ГЕРБ да направят преоценка за това, което се случи през годините от 2006 г., когато учредихме заедно политическа партия ГЕРБ и в какво състояние се намира партията сега. Защото в момента тези, които представляват ГЕРБ и са най-близкото обкръжение на Борисов в парламента, не са били създателите. Учредителите на тази хубава идея - да имаме една партия, която да бъде, като профил, народна партия, да има хоризонтално покритие, което изградихме в цялата страна – това ни събираше“. Цветанов се обърна и към всички кметове с апел да не се отклоняват от приоритетите, които са поели пред съгражданите си.

По темата за съставяне на правителство при създалите се обстоятелства, Цветанов прогнозира задръжки от страна на партиите: "Ще бъдат доста по-предпазливи и ако преди 2 седмици казвахме, че категорично ще има правителство и ще се търси възможност да се реализира с първия мандат, мисля, че в момента имаме друга ситуация“. Според него въпросът дали ще има правителство ще получи отговор само след една седмица, защото ако не бъде реализиран мандат с ГЕРБ, всичките партии, без изключение вече са заявили, че няма да подкрепят вторите, а това означава, че се отива към третия мандат.

"За мен най-доброто за страната е да няма предсрочни парламентарни избори преди местния вот“, категоричен бе Цветанов.

Той изрази и тревога от факта, че в последните дни само се говори за приоритети, а нищо не се предприема, няма и парламентарна дейност по важните въпроси, като даде пример с държавния бюджет.

"Страната ни изглежда доста несигурна, а когато има политическа криза, икономическата е с още по-голямо измерение“, коментира Цветанов.

Според него темата с еврозоната вече става мисия невъзможна в следващите година-две, а относно Шенген изрази опасения, че страната ни ще бъде отделена от Румъния и ще остане единствената държава, извън пространството.



Още по темата: общо новини по темата: 334
26.01.2024 »
10.08.2023 »
08.08.2023 »
20.07.2023 »
19.07.2023 »
14.07.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: