Цветан Цветанов във Варна: "За държава с правила" е слоганът на ПП "Републиканци за България" за предстоящите избори

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
17:27 / 17.02.2021
3127
"За държава с правила“ е слоганът на ПП "Републиканци за България за предстоящите избори, обявявам го за първи път във Варна, заяви при посещението си в морската столица председателят на партията Цветан Цветанов, предаде репортер на Varna24.bg.

След обиколка в Североизточния регион, Цветанов пристигна във Варна придружаван от зам.-председателя на партията Павел Вълнев.

Няколко са акцентите в предизборната ни програма, заяви Цветан Цветанов:

На първо място – работещ парламент и реален контрол над изпълнителната власт!

На второ място-умно управление от знаещи и можещи хора!

На трето място-връщане на доверието в институциите!

На четвърто място – справедлива съдебна система!

На пето място-реална грижа за малкия и среден бизнес!

Цветанов обясни, че текат срещи със структурите на партията във всички областни центрове на страната. С членове на партията, симпатизанти и граждани се провеждат дебати по всички секторни политики.

Бе припомнено, че в петък във Варна бе проведена среща на юристите, водена от адв. Диан Иванов – председател на КС и координатор секторна политика "Правосъдие“ на ПП "Републиканци за България“ във Варна, на която бяха набелязани спешни промени, от които се нуждае правосъдната система. Вчера е била проведена тематична среща в сектор "Земеделие“, а среща днес е била посветена на електронното управление, което ще е приоритет на партията в следващия мандат.

"Над 2 млрд.лв. са дадени до момента за електронно управление. От 38 000 административни услуги едва 5% или 1960 от тях отговарят на европейските стандарти. Затова ще настояваме за прозрачност в електронното управление“, заяви на брифинг във Варна Цветан Цветанов.

Той благодари на структурата на партията във Варна и областта и призова хората да не се страхуват да излязат и дадат своя вот на предстоящите избори. Според председателят на ПП "Републиканци за България“ върху избирателите в цялата страна е оказван натиск от управляващите.

По време на срещата Цветан Цветанов представи и кандидата на партията за предстоящите частични местни избори в с. Слънчево – инж. Добринка Йорданова. По-рано днес Цветанов проведе среща и с жителите на селото, където беше представена кандидатурата на инж. Йорданова, както и приоритетите, по които тя ще работи като кмет на селото.

По време на срещата с журналисти във Варна зам.-председателят на партията Павел Вълнев обясни, че е имал стотици срещи с родни бизнесмени в Чикаго, както и с хора на културата и изкуството. Всички те са споделили мнение, че са нужни спешни промени в България, за да се завърнат сънародниците ни от чужбина.

"Държавата занули 2 милиона българи, които не могат да гласуват в чужбина. При обиколката ни в страната видях реален страх у хората тук да гласуват. Нищо не се прави за бизнеса в България. Само се говори за помощи, но реално никъде никой не е получил подкрепа. Ние ще търсим отговорност как са харчени парите, отпуснати от ЕС за справяне с пандемията. Не се справяме като цяло с кризата около коронавируса, първи сме по смъртност. Масови фалити ще има в туристическия бранш, няма работещи институции и парламент, държавата се управлява от една джипка. Ще искаме да се върне върховенството на закона. Кадърните хора да се включат в управлението на страната. Ще работим за държава на правилата“, каза Вълнев.

"Много е важно за нас да имаме нужната представителност за варненския многомандатен избирателен район“, каза Цветанов и представи водача на листата за Варна и областта в лицето на Веселин Василев, който два мантата е бил кмет на Вълчи дол.

Втори в листата на ПП "РБ“ за Варна на предстоящите парламентарни избори ще бъде адв. Диан Иванов, следван от координатора за Варненска област Панайот Кискинов и Младен Македонски-координатор на партията за Варна.

Решени сме да разсечем симбиозата между ДПС и ГЕРБ на територията на България, заяви в заключение във Варна Цветан Цветанов.  

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).