Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
ƒ-р ƒимитров изчезна след рождени€ ден на дъщер€ си
јвтор: ≈кип Varna24.bg 09:35 / 08.03.2018 оментари (60)1661
© btv
ƒ-р »ван ƒимитров е напуснал пловдивското село  румово, където отиде след освобождаването си от ареста. “ам живе€т родителите на жена му ∆улиета. «аедно с т€х във вторник вечерта той отпразнува рождени€ ден на едната си дъщер€, дори € зарадвал с подарък. ќколо 18,30 ч. пред двуетажната къща в  румово се по€виха гости с торта и балони във формата на 6 - толкова години навърши момиченцето. ѕрозорците на втори€ етаж в жилището светнаха. ƒ€дото на ∆улиета - ∆ел€зко “онев, излезе и почти с кавга изгони журналистите.

Ќа следващи€ ден жена му …орданка “онева се кълнеше, че рентгенологът и съпругата му вече не са в къщата в  румово. ѕриютили се при при€тели в ѕловдив. ƒецата им продължават да са в селото. У»ван и ∆улиета ще останат в града, докато се успоко€т нещата. “ой все още е в шок и не се е отърсил от кошмара. ѕритеснен е и малко объркан", каза “онева. Ѕабата за€ви, че не в€рва на прокуратурата. У»ван е толкова добър. Ќ€ма значение дали крадецът е вл€зъл в гаража, или в дома му. Ќамирал се е в имота му. «а какво е отишъл посред нощ? ≈стествено, да краде", коментира т€.

 атегорична е, че тр€бва да има пром€на в закона. У—тава така, че честните и добрите влизат в затворите, а лошите са на свобода." —поред близките ƒимитров се почувствал зле и поискал да бъде прегледан от лекар в домашни услови€. ќт ръководството на ”ћЅјЋ Уѕловдив", където рентгенологът работи, об€сниха, че не се е по€в€вал в болницата. —ред персонала вече се усеща раздвоение в подкрепата за него. ¬ първите дни всички декларираха, че са зад арестувани€ медик. » много от т€х се включиха в големи€ митинг пред ¬торо –” и прокуратурата. ƒен по-късно те не се по€виха на насрочени€ протест, който събра 100-тина. ƒойде единствено д-р √еорги  ръстев, шеф на местни€ лекарски съюз.

Уѕротестите намал€ват, защото хората чуха истината", коментират в ”ћЅјЋ Уѕловдив". “е са, меко казано, озадачени от драстичното разминаване в първоначалните об€снени€ на съпругата на д-р ƒимитров и изнесеното от прокуратурата. ƒен по-рано пред всички телевизии ∆улиета ƒимитрова със сълзи на очи твърдеше, че ако мъжът й не е бил вкъщи, е можело т€ и децата да бъдат убити в жилището.

Ујдвокатът не € ли посъветва, като говори, все пак да се придържа максимално към истината? Ќе можеше ли ƒимитров като мъж да отиде в полици€та и да каже: У’ора, аз стрел€х по крадец, защото ми писна да ме обират! ј не да вика при€тели и заедно да заличават следи", коментират помежду си лекари и сестри. —лед излизането си от ареста д-р ƒимитров за€ви, че 6 пъти е бил обиран. —поред прокуратурата последни€т му за€вителски материал за кражба в негови€ гараж е през 2003 г. –азследващи разкриха, че през 1996 г. срещу доктора се е водило досъдебно производство за хулиганство.

“ой е участвал в инцидент с още четирима души. ¬ крайна сметка делото е било прекратено по давност. «а буйни€ нрав на д-р ƒимитров започват сега да говор€т и негови колеги. “е не отричат, че той има репутаци€ на добър специалист. Ќо от време на време си изпускал нервите и си позвол€вал да ругае. У ойто се е обърнал към него за помощ, не му е отказал. Ќо избухлив и малко кибритли€", допълват хора, работили с него. “е разказват, че ƒимитров поддържа форма с бокс и фитнес, пише "24 часа". » е познат в спортните среди в ѕловдив. Ќеслучайно сред протестиращите в негова подкрепа на първа лини€ бе ћитко ƒобрев-ћутата, шампион по бокс, а в момента треньор.

“ой каза, че е дългогодишен при€тел с лекар€ и кръстник на едно от децата му. ¬ негова защита се об€ви и бивши€т борец от силовата групировка У777" Ќиколай „илингиров-„илингира. У огато б€х в болница, доктор ƒимитров ме е носил на ръце, сега е време и ние да го понесем", написа той в профила си. “ова даде повод на н€кои да свържат лекар€ с бившите борци от зората на демокраци€та. Ујко познаваш н€кого от тези среди и си му свършил услуга, означава ли, че си като него", опонират защитници на рентгенолога. “е се опас€ват, че може да се стигне до ситуаци€ от Уќсанна" до У–азпни го".

≈дни са му благодарни и избро€ват колко много хора е спасил. ƒруги пък контрират, че той не е хирург, а само един рентгенолог. —ъседката ¬еличка —то€нова е една от върлите му защитнички. ѕрез 2016 г. брат й получил инсулт и паднал на зем€та. ѕърви€т, когото потърсила, бил д-р »ван ƒимитров. ¬ъпреки че се прибрал от нощна см€на, той му оказал първа помощ и човекът се възстановил. —лед новите факти срещу медика юристи допускат, че прокуратурата може да преосмисли обвинението си за превишаване на неизбежната отбрана, ако има доказателства за по-тежко престъпление.

УЌе е изключено да се е самонаранил. јко му е причинена рана на глезена от крадеца, защо е измил ножа? Ќали по този начин ще се заличат отпечатъците на нападател€?", питат пловдивски юристи. —поред т€х могат да загаз€т и помагачите на д-р ƒимитров, като им повдигнат обвинени€ за лично укривателство. «а едини€ вече се знае, че заедно с лекар€ е събирал гилзи от местопрестъплението и е ринал от двора сн€г с кръв от ѕлъха. ƒруги€т, чи€то самоличност засега прокуратурата не разкрива, пък е скрил незаконни€ пистолет на рентгенолога.

Ќеоб€снимо е за дългогодишни юристи защо ƒимитров е наблюдавал половин час крадеца, а не е позвънил на 112. —поред т€х през това време униформените можели да залов€т ƒжевизов на м€сто. “е см€тат за несъсто€телно твърдението, че лекар€т не се е обадил, тъй като се е страхувал заради незаконното си оръжие. ƒържал вкъщи и 16 патрона от друг калибър. ¬се още не е €сно колко точно куршума е изстрел€л във фаталната нощ. ¬ об€снени€та си е казал, че е изпразнил ц€л пълнител. ѕредстои балистичната експертиза да установи точни€т им брой.ќще по темата: общо новини по темата: 50
23.07.2019 »
04.07.2019 »
13.05.2019 »
19.03.2019 »
19.03.2019 »
19.03.2019 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ƒа заминава на н€кой остров, н€ма да лежи един крадлив циганин...
0
 
 
» каква станат€? «аради един крадец, без грам трудов стаж, жив€л ц€л живот на гърба на обикновенни€ данъкоплатец, с поне 5 ефективни присъди и кой-знае колко условни, загубихме един свестен лекар. —ега ще му разсип€т живота по-съдилища, а болницата остава без един специалист, то щото много ги имаме в Ѕ√, който е защитил семейството, дома си и сво€та собственост. ≈ нема такава държава!
0
 
 
јз само ще кажа едно - не е хубаво да решаваш кой да живее и кой не, защото и теб ще те застигне тази съдба.
0
 
 
 акто всички невинни, ще се покрие в чужбина. "«а да се скрие от журналистите" - та ти си убил човек, какво очакваш да се случи.
+1
 
 
Ѕ€гай докторе б€гай,че най боли твои да те съд€т за туй,че защитил си твое лично претижание!!! ƒо кога ще б€гаме господа крадци политици до кога не ви ли е срам да се пъчите а хората ви да мрат в мизери€ и нищета !!!
+3
 
 
 ъде искате да ви стои и само интервюта да дава!
0
 
 
«а съжаление сме все простаци и гнусни серджии. » ми омръзва да чета коментари все негативни и гадни. »ма ли значение в гаража, двора ....«аставам зад него ...ами ако той беше убит.
-6
 
 
 оментарът е скрит (покажи)
+11
 
 
ƒоктора май изгор€, но на всеки 2-3 месеца тр€бва да се трепе по един мангал, за да имат страх! ƒо там сме € докарали, друго не помага.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
ћестни избори 2019
Ќационален отбор по футбол
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2019/2020
Ѕойни изкуства сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: