Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ДАЗД стартира информационни срещи с ученици в страната за Националната телефонна линия за деца
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 27.10.2022Коментари (0)647
©
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова и волейболистите на "Марек Юнион-Ивкони“ заедно с треньора им Найден Найденов разговаряха с ученици от Основно училище "Неофит Рилски" в гр. Дупница за същността, дейността, и функциите на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД, съобщиха от Агенцията.

"Разговорите с Вашите родители, учители, и приятели винаги ще Ви помогнат да решите всеки проблем. Ако има нещо, което Ви притеснява и не намирате начин да разкажете на  близките си, знайте, че на Националната телефонна линия за деца 116 111 има денонощно, седем дни в седмицата, и напълно безплатно кой да Ви изслуша и да Ви подкрепи“, обясни пред петокласниците от Основно училище "Неофит Рилски" д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

Да подкрепят инициативата на Държавната агенция за закрила на детето в събитието се включиха волейболистите на "Марек Юнион-Ивкони“ и треньора им Найден Найденов. Те разказаха на децата, че именно споделянето и доверието между всички в отбора е от ключово значение за успехите, които постигат.

"Не се притеснявайте да говорите за всичко с близките си хора, а ако има нещо, което се чудите как да кажете, може винаги да потърсите съвет и на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД“, каза на децата Найден Найденов, треньор на волейболен отбор "Марек Юнион-Ивкони“.

С много въпроси от децата, както към един от най-успешните български спортни отбори, така и към експертите от ДАЗД протече срещата.

На 29 октомври ще се отбележат 15 години от Решение 2007/689/EC на Европейската комисия, с което препоръчва на държавите-членки да запазят номер 116 111 за националните телефонните линии. От 2009 г. Държавната агенция за закрила на детето изгради и поддържа Национална телефонна линия за деца с храмонизиран номер 116 111. Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, консултирани и подкрепени от доказани професионалисти анонимно, безплатно, 24 часа, 7 дни в седмицата. Във връзка с отбелязването на 29 октомври ДАЗД стартира информационни срещи с ученици в страната за Националната телефонна линия за деца 116 111.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: