Дадоха на съд шефа на "Техномаркет", нанесъл вреди за над 4 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:26 / 14.11.2016
899
Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Николай Китов за това, че в качеството си на длъжностно лице в условията на продължавано престъпление умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководеното, управлението и стопанисването на повереното му имущество и в резултат на това са настъпили вредни последици в особено големи размери за ръководеното от него дружество, на стойност 4 229 576 лв. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура. 

В периода 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството си на длъжностно лице - "старши продуктов мениджър" в посоченото дружество, умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването и запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като не е прекратил доставките на стоките от дружеството "Техномаркет България" към дружество "МЛЛ Трейд ЕООД", въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит. Обвиняемият не е предприел и действия по събиране на вземания на "Техномаркет България" АД към "МЛЛ Трейд" ЕООД или тяхното обезпечаване. В резултат на това за "Техномаркет България" АД настъпила щета в особено големи размери - на стойност 4 229 576 лв., а престъплението се определя като особено тежък случай. Предстои насрочването на делото в Софийски градски съд.


Източник: в. 24 часа

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
На вниманието на всички пътуващи: Правят промени в движението по ...
"Булгартрансгаз" ЕАД стартира обвързващата фаза на процедурите за...
МОСВ работи активно за отразяване на препоръките на ЕК към Национ...
Опасно време на Разпети петък! Варна е предупредена
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Пускането в действие на газовия терминал край Александруполис, ко...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).