Данаил Кирилов обясни всичко за Барни Ръбъл и Спондж Боб

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:45 / 24.08.2020
3900
"Аз още не се шегувам с оглед публичния ми ангажимент и с оглед на това смятам, че трябва да огранича публикациите в социалните мрежи“, заяви пред журналисти министърът на правосъдието Данаил Кирилов след края на Националното съвещание на Прокуратурата на Република България на тема "Отстояване на независимостта на българската прокуратура с оглед предотвратяване на риска от тежко нарушение на върховенството на закона съгласно чл.7 от Договора за Европейския съюз", предадоха novini.bg.

"Няма как, не българската прокуратура, българската постсоциалистическа държава, българската преддемократична държава по един или друг начин е свързана с историята".

Според Кирилов на 7 държави в конституциите главата за права на гражданите била като тази в руската конституция. Кирилов обаче не уточни кои точно са тези държави, но заяви "търсете я тази глава във френската конституция".

На въпрос защо е избрал Спондж Боб, Кирилов отговори, че сега от него се иска естетически анализ на художествено произведение.

"Година и половина ми викаха напоително всички членове на една политическа партия Барни Ръбъл, аз за няколко часа нарекох колега политик Спондж Боб и виждате каква реакция – честолюбива, истерична … телефони“, заяви министърът.

"Имам списък с всички, които ме иронизираха, изливаха гняв – 250 члена. Ще публикувам списъка. А тези колеги … ми пращат покани за приятелство в социалните мрежи“, възмути се Кирилов.

Разчитам на един разумен, открит, непредубеден, некорумпиран политически дебат. Не мога да разчитам на друг, освен на гласовете на колегите на ГЕРБ, каза Кирилов попитам дали разчита на помощта на ДПС. ГЕРБ няма достатъчно гласове самостоятелно да внесе проекта за Конституция – трябват 120 гласа, а за приемането на решение за свикване на Велико народно събрание трябват 160 гласа в парламента.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).