Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Даниела Машева: Законодателството, касаещо наказателното право и наказателния процес, не съответства на настоящите развити обществени отношения
Автор: Йоланда Пелова 09:53 / 27.10.2022Коментари (0)653
©
Законодателството, касаещо наказателното право и наказателния процес, не е актуализирано в последните години и не съответства на настоящите развити обществени отношения. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ заместник-главният прокурор Даниела Машева. Причината – това е в правомощията на Народното събрание.

"Това, което искат магистратите, е Наказателно-процесуалният кодекс да бъде облекчен от прекаления формализъм и начина на събиране на доказателства“, обясни тя.

По думите й има недобро взаимодействие между институциите, които следва да противодействат ефективно на престъпността. Даниела Машева бе категорична, че институциите трябва да възстановят своето добро взаимодействие, за да могат да се справят с нарастващата престъпност.

"Всички говорят за така актуалната тема, която се извежда приоритетно, че най-важното нещо в държавата е да се случи съдебната реформа. Но всъщност не се касае само до съдебната реформа, защото тя трябва да бъде изпълнена със съдържание, а никой не дава никаква конкретика относно това какво се предвижда като съдебна реформа. Единствената тема, върху която се акцентира в последните 2-3 години, е да се намери ефективен механизъм за контрол на главния прокурор. Но такъв механизъм в момента съществува съобразно нашето законодателство“, обясни тя.

Даниела Машева изтъкна още, че закриването на специализираните структури се е отразило негативно. По думите й законодателният орган много бързо е взел решение за закриване на спецправосъдието. "Висшият съдебен съвет продължава да работи в състава си, въпреки изтеклия мандат“, поясни заместник-главният прокурор, но предупреди, че трябва да бъдат предприети действия от страна на Народното събрание да бъде избрана парламентарната квота.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: