Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деца от интернат се пускат за по 5 лева на пенсионери и роми
Автор: Екип Varna24.bg 10:18 / 05.12.2016Коментари (0)1030
© Монитор
Кутия цигари, петолевка или алкохол. Това е цената, на която деца от социално-педагогическия интернат "Христо Ботев" в сливенското село Драгоданово се продават на пенсионери и роми, разказаха пред "Монитор" потресени жители на населеното място. 

Интернатът е един от шестте подобни в страната и придоби печална известност, след като дори омбудсманът Мая Манолова настоя да бъде затворен заради извращенията и лошите условия в него. Според местните децата, които са настанени там заради проблемно поведение като кражби, бягство от дома, скитничество и други престъпления, проституират в селото. Те не само че посещавали къщи и бараки, където да правят секс но дори приемали посетители и в интерната, като пазачите пускали външните срещу такса от 2 лева.

"Това са пълни глупости. Такова нещо няма. Омбудсманът си прави PR с нас. Имаме нужда от пари за ремонт на оградата. Това напишете, а не пишете за секс", отсече пред екипа ни новоназначеният директор на интерната. Той отказа да се представи, а откриването на името му се оказа по-трудно от намирането на непълнолетно дете за секс в Драгоданово. Според справка в интернет обаче, фамилията му е Иванов. Директорът категорично отрече да се случва каквото и да е нередно в интерната. И заплаши, че ще си търси правата по съдебен ред за клеветите на хората от селото. 

"Вместо да пишете глупости, напишете, че имаме нужд от пари. Тук всичко друго е наред", каза той и затвори телефона.
За обратното обаче свидетелстват не само разказите на жители на селото, а и официално публикван документ от комисия на Държавната агенция за закрила на детето.
След извършена проверка от сигнал през месец февруари 2016 година се оказало, че 11-годишно момченце е било изнасилено в учебното заведение.

Това станало още на втория ден след настаняването му. То първо е било пребито зверски от две 16-годишни момчета, след което го изкъпали и го облекли в женски дрехи. 

Последвало и сексуалното посегателство. Проверката установила, че дежурният възпитател по време на инцидента е бил с група възпитаници извън интерната, като по данни на деца е заключил външната врата на сградата и е оставил част от учениците без надзор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: