Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Деница Сачева с остра критика към ИТН
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 25.07.2021Коментари (0)1191
© Нова тв
"Предизборната програма на "Има такъв народ" (ИТН) е напълно неизвестна до този момент. За нас остава загадка за какво се преговаря", това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика.

 

"Политиките са неизвестни, а всички твърдят, че бягат от постове", коментира тя пред БНР и уточни, че не само не ги канят и не искат да преговарят с тях, но и от ГЕРБ-СДС не искат да участват в преговори за бъдещо управление на страната

Сачева заяви, че ПГ на ГЕРБ-СДС няма все още решение дали ще подкрепи предложено от ИТН правителство: "Нека да видим как ще завършат преговорите им, да видим какви са конкретните политики и имена, които се предлагат. Тогава ще вземем нашето решение".

По думите ѝ партия ГЕРБ е най-подготвена да управлява и има качествени експерти, което ги направи и качествена опозиция.

Деница Сачева коментира решението на групата на ГЕРБ-СДС напусне пленарната зала в Народното събрание след гласуването за създаване на комисия, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември 2020-а година:

"За нас е двуличие г-н Николай Хаджигенов да бъде избран за председател на тази комисия, при условие, че той беше един от основните подстрекатели на тези протести. Ако се говори за конфликт на интереси - там такъв съществува, а същевременно да не бъде допуснат в комисията г-н Младен Маринов. Този двоен стандарт не повишава доверието в политическите процеси".

Деница Сачева заяви, че със заканата си към лидера на ГЕРБ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е дискредитирал, защото имало връщане към времена, "в които различният глас не може дори да бъде изслушан, камо ли да бъде уважен".

"Винаги сме казвали, че трябва да има съдебна реформа, но не приемаме сталинисткия подход на персонализиране на конкретни проблеми с конкретни имена. Готови сме да седнем и да говорим с аргументи каква трябва да е съдебната реформа, какъв трябва да бъде съставът на ВСС, как да бъде гарантирана максималната независимост и отчетност на главния прокурор", заяви депутатката от ГЕРБ.

Като бивш министър на социалната политика Сачева определи като определено амбициозна заявката на служебното правителство, че няма да има нито един пенсионер, който да остане под линията на бедност и изказа предположение, че няма да бъде реализирано в пълнота.

"Политическият въпрос е дали ще се вдигат данъците и осигуровките в следващите няколко години", посочи тя и добави, че от ГЕРБ-СДС не биха подкрепили нищо, което е свързано с промяна на данъчната политика.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: