Денков отсече: Не искаме избори, но няма да бъдем параван!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:00 / 29.02.2024
1231
Не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем параван, за да може някой да се отклони от това, което смятаме за приоритети в държавата. Tова каза премиерът Николай Денков относно изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, свързан с коалиционното споразумение по-рано днес. 

Министър-председателят говори пред журналисти след откриването на Държавната лаборатория за изследване на пестициди на ГКПП "Капитан Андреево“.



"Когато съставихме това правителство, приоритетите бяха ясно казани – те съдържаха промяна в законите  и Конституцията и попълване на съставите на антикорупционната комисия, Висшия съдебен съвет и регулаторите", посочи премиерът. "Първата част е изпълнена до голяма степен, когато изпълним и втората, можем да говорим и за коалиция, и за по-дългосрочно управление", подчерта той.

Според него именно регулаторите трябва да са съществена част от въпросното споразумението. 

По думите му в момента антикорупционната комисия не работи и се виждат проблеми в прокуратурата". "Докато не решим тези проблеми, няма как дапродължим напред все едно, че всичко е наред", посочи Денков.

"Ще изпратя своята оставка в Народното събрание, но докато няма решение на парламента по отношение на подадената оставка, правителството продължава да управлява",  каза премиерът в отговор на въпрос за датата, на която кабинетът ще подаде оставка.

Относно гласовете, необходими за продължаване на реформите и регулаторите, Денков отговори, че по-голямата част от решенията в Народното събрание се вземат с обикновено мнозинство, достатъчно е да бъдат взети решения с гласовете на ГЕРБ и "Продължаваме промяната – Демократична България“. Има някои решения, които изискват квалифицирано мнозинство, там ще се търси такова. Може да се преговаря с ДПС, но гласуването на едно правителство например става с обикновено мнозинство,  ДПС не ни трябва, за да се гласува следващото правителство на България, каза Денков.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Призовават като обвиняем собственикът на оръжието, с което синът ...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).