Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутати от ПП искат чрез парламента обяснение от кмета на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:29 / 23.05.2023Коментари (0)994
©
Варненските депутати от "Продължаваме Промяната" Даниел Лорер и Калоян Икономов входираха искане до парламента по процедурата за парламентарен контрол, с което настояват да бъде поискано обяснение от кмета на Варна за редица належащи, според тях, проблеми в града.

Това стана ясно от публикация на страницата на екс областния управител Благомир Коцев във Фейсбук.

Публикуваме написаното от него без редакторска намеса:

Скъпи приятели,

Вчера чрез варненските депутати от “Продължаваме Промяната" Даниел Лорер и Калоян Икономов внесохме искане до Народното събрание по процедурата за парламентарен контрол, с което настояваме да бъде поискано от кмета на Община Варна обяснение относно следното:

Защо 90 улици в градската част на Варна се ремонтират едновременно, след като няколко години почти нищо не е правено в града

Точните проекти за ремонти и реконструкции, по които се работи

Количествено-стойностни сметки с разбивки на цени, количества, труд и материали за всеки отделен обект

Срокове за изпълнение и дата на приключване на всеки конкретен ремонт

Очакваме подробна справка от общинската администрация и предвид факта, че заложеният обществен ресурс на практика не е наличен, а представлява заем, който ще връщаме със своите данъци през следващите години.

Миналата година, когато решението на Община Варна да вземе дълг от близо 100 милиона лева, с което да увеличи задлъжнялостта си двойно, беше взето от Общинския съвет, пред мен като областен управител стоеше дилемата дали да позволя това, или да го обжалвам в съда. Бях наясно, че се прави с една цел - за да може общината да компенсира и замаскира цялото си бездействие през последните 10 години като стартира ударно и едновременно уличните ремонти, които трябваше да се случат не сега - предизборно, а равномерно през последните два мандата на тази администрация.

Тогава, противно на лъжите на кмета и местния ГЕРБ, че съм спрял бюджета, взех решението да НЕ обжалвам този рекорден заем в съда за да не лишавам варненци от пари, които все пак, въпреки съмненията, че всичко ще бъде инвестирано по предназначение и целесъобразност, могат да допринесат за подобряване на инфраструктурата и качеството на живот на варненци. Но и обещах, че ще следя за правилното и честно изразходване на тези средства. Затова сега чувствам огромна отговорност пред вас. Не мога да допусна да съм част от причината да бъдат изхарчени безконтролно толкова много наши пари - на варненските данъкоплатци. Ще продължа да апелирам към всички вас - съгражданите ми - да извършваме заедно този контрол над текущите улични ремонти в кварталите и улиците, на които живеем.

Скоро ще публикувам Фейсбук групи по квартали, в които всеки един от нас ще може да качва информация, снимки и материали за нередности около ремонтите в своя район. Само така, чрез активен граждански контрол, можем да успеем, поне донякъде, да направим така, че нашите пари да не бъдат откраднати и ремонтите да бъдат по-качествени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: