Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Депутатите приеха промени в Закона за движение по пътищата
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 18.05.2012Коментари (2)685
© Varna24.bg
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за движението по пътищата. Законопроектът, внесен от Министерски съвет, беше приет с 92 гласа "за" и 2 - "въздържал се".

Законопроектът с вносители председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков и група народни представители, също беше приет - със 76 гласа "за", 3 "против" и 11 "въздържал се".

Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата, внесен от народните представители Мартин Димитров и Кирчо Димитров, беше отхвърлен. От общо гласували 93 народни представители "за" гласуваха 8, "против" - 21, а "въздържал се" - 64.

Преди промените да бъдат гласувани, депутатът от ПГ на Коалиция за България Румен Такоров заяви, че идеята на Мартин Димитров и Кирчо Димитров за движенето на таксиметровите автомобили в обозначените бус ленти, когато возят пътници, би била осъществима, ако бус лентата беше от две платна и можеше да има изпреварване между такситата и автобусите. "Но сега в ситуация с една бус лента, това е недопустимо и невъзможно - с различна скорост се движат автобусите и такситата. Там ще става постоянно едно преливане в първата лента за движение на най-леко каращите с най-ниска скорост. Това е недопустимо, ще има един хаос в тези ленти", допълни Такоров.

Във връзка с глобите за неправилно преминаване на пешеходна пътека и за преминаване на сигнал на светофара, който не разрешава преминаване, Румен Такоров заяви, че болшинството от светофарите са с по-малка краткотрайност на жълтия сигнал.

"Жълтият сигнал намалява трафика на преминаването през отделните кръстовища. Идете на Орлов мост - жълтият сигнал е в рамките на 2,5 сек. При 40 км. не може да навлезете при светнат жълт и да не излезете на червен сигнал", подчерта Такоров.

"Аз ще пледирам и ще направя предложение за второ четене, че камери, които трябва да отчитат преминаването на червен светофар, могат да се поставят само там, където има таймери за отчитане времето, оставащо за зелен или за червен светофар, за да може водачът, който навлиза в кръстовището, да си направи сметка дали трябва да спре, или да продължи да се движи в кръстовището", каза още Румен Такоров.

Независимият депутат Корман Исмаилов заяви, че логиката в предложението на Синята коалиция е малко грешна. "Такситата, ако се движат в бус лентата, ще се движат по маршрута на градския транспорт и със скоростта на транспорта", посочи Исмаилов.

Депутатите ще продължат работа с парламентарен контрол.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.05.2012 г.
+3
 
 
Тез вече почнаха да преливат от пусто в празно с тяхните глупости
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Газови доставки
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: