Десетки пожарникари се борят с огнена стихия до границата ни с Гърция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:11 / 02.11.2022
682
Десетки пожарникари са на терен от българска страна, за да гасят пожар близо до връх Вейката. Огънят бушува от повече от десет дни на границата с Гърция. Днес той отново се е прехвърлил на българска територия, пише БНР.

"Днес гърците направиха над 20 облитания преди обед. Няколко десетки пожарникари и служители от българска страна са на терен денонощно от почти три дни. Помолихме гърците за помощ, но има процедури за въздушното пространство. Утре ще има и наши хеликоптери, които ще се включат в гасенето вече и по въздух. Към момента няма място за паника!", каза за БНР областният управител на Кърджали Даниел Делчев.

Зрители на NOVA сигнализират в рубриката "Моята новина", че българо-гръцката граница е започнала да гори на 22 октомври. Местните са притеснени, че огънят слиза към близките села. Настояват в борбата със стихията да се включи противопожарен хеликоптер, тъй като теренът е труднопроходим.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).