Десислава Иванчева през сълзи: Ще ми вземат детето!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:38 / 04.03.2022
762
Заплахи, че ще загуби правата над детето си, е получила бившата кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева, подсъдима за подкуп.

Недоброжелатели й намекнали, че ако влезе в затвора, може да й земат бебето, сподели тя пред "България Днес“. Спецсъдът й даде 20 години, а наказанието бе намалено на осем години от Апелативния съд.

На 16 март предстои процесът за корупция да бъде разгледан в последната, трета инстанция. Неочаквано трите съдийки по делото са се отвели от разглеждането. Те решават да се оттеглят след сигнал до Висшия съдебен съвет. Той е подаден от бившата прокурорка Мила Георгиева като участник неправителствените организации "Център за приложно-правни изследвания" и “Практики и диалог за правосъдие“, а в тези сдружения фигурират още лица от службите, включително участвали в зрелищния арест на Иванчева, както и представители на бившите управляващи, алармират екскметицата и заместничката й Биляна Петрова.

В сигнала, довел до оттегляне на съдебния състав, се посочва че адвокат Албена Белянова, която даде 10 бона назаем за гаранцията на Иванчева, е била член на инициативния комитет за издигане на кандидатурата за президент на тогавашния шеф на Върховния касационен съд Лозан Панов, с което се намеква за свързаност със съдиите, които трябва да решат процеса.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).