Дете с Айфон навъртяло 1200 лева само за ден за мобилен интернет

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (26)
17:16 / 12.06.2013
7892
Дете е навъртяло 1200 лева за мобилен интернет, съобщи на пресконференция председателят на Комисията за регулиране на съобщенията д-р Веселин Божков.

По думите му, сигнала е подаден днес в приемната за потребители на мобилни услуги, която бе разположена в сградата на община Варна. Майката на детето се е оплакала, че за едно денонощие е отчетена високата сметка на "Айфона" на детето й. Жената разказала пред представителите на Комисията за регулиране на съобщенията, че е сключила договор с мобилен оператор в който е било точно посочено, че картата има кредитен лимит.

Божков увери, че сигнала ще бъде проверен. Според експерта, ако в договора е точно упоменат лимита на сметката, задължение на мобилния оператор е да предупреди клиента си за превишаването и след това да я спре. В конкретния случай оператора на мобилни услуги не е спазил договорните отношения и след проверка ще му бъде наложена санкция, а клиента ще плати дължимата сума само до достигане на лимита.

Общо 6 жалби са подадени днес в изнесената мобилна приемна. Божков каза, че има тенденция на намаляване на оплакванията на територията на цялата страна. 550 акта са направили инспекторите от Комисията за регулиране на съобщенията на стойност 17 000 000 лева.

Източник: dnesplus.com


Виж коментарите (26)
Още новини от Национални новини:
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Важна промяна относно годишните технически прегледи на колите
Нинова: Искаме на България да спре да се гледа като на втора ръка...
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптикът Янков ни развали мераците за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).